Årssammanfattning 2015

Jag hittade en lista hos UnderbaraClara som jag lånade. Tänkte att det kunde vara ett kul sätt att sammanfatta året. Lite glimtar och tankar från år 2015. Det var så väldigt många frågor så jag har förkortat lite, listan i sin helhet kan ni läsa hos henne. Nu har jag svarat på frågorna helt utifrån mig och min egen lilla värld, ibland känns svaren futtiga och egoistiska känner jag om jag ser till situationen i världen just nu, nästan alla frågor går ju att svara på även ur ett sådant perspektiv, men den här gången blir det rakt av på det privata planet.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Jag var hemma ett helt år och tog hand om en ny liten människa, svindlande! Jag startade den här bloggen och provade för första gången på riktigt på att skriva för en offentlig publik som inte bara består av mina nära och kära, och har också vågat mig på att inte bara låta den vara en dagbok utan även lite djupare med mer debatterande inlägg. Spännande - och så roligt med all fin respons från er som läser, tack! <3

 
 
 
Genomdrev du någon stor förändring? Nej det kan jag inte påstå, förutom möjligen den nuförtiden ständigt pågående förändringen att barnsäkra vårt hem. 

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, både till jordebarn och änglabarn <3 

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?  18 april fyllde jag 30 år och hade kafferep för över 50 släktingar och vänner, så himla mysigt. 11 september - Björns ettårsdag.

 
 

Dog någon som stod dig nära? Vi har varit förskonade från dödsfall i släkten i år (för första gången på flera år) men däremot dog en kär väninna. Hon närmade sig 100 men hon borde ändå ha fått några år till <3 Och så förstås även en liten människa som vi inte ens hann träffa och som borde ha fått så oändligt många år till, orättvist är vad livet är.

Vilka länder besökte du? England, Norge och Cypern.

Bästa köpet? Vår bärsele, tänkte jag skriva, men så kom jag på att vi köpte den nog förra året, men den är tamejtusan nog det bästa för det här året också, så mycket som vi har använt den och så mycket som den har skonat våra ryggar.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Alltså mina fina killar, min lilla familj, gör mig så himla glad hela tiden.

 

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Lite mer intellektuella utmaningar. Det har verkligen varit helt fantastiskt att få vara hemma med Björn det här året men jag ser fram emot att börja jobba också.

Vad önskar du att du gjort mer?  Varit ensam mer och läst lite mer böcker. Yogat mer. 

Vad önskar du att du gjort mindre? Slösurfat på mobilen och oroat mig över saker jag ändå inte kan påverka.

Favoritprogram på TV? Homeland och Sommar och Jul med Ernst. 

 

Bästa boken du läste i år? Lyckan i det lilla av Ernst Kirchsteiger - så mycket klokheter i den. 

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Ja haha, jag har ju inte direkt arbetat i år, förutom en dag. Men kanske att jag under året fick mitt livs första fasta anställning och att jag fick börja den med nio månaders föräldraledighet, det kändes väldigt bra!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Mitt humör har nog varit lite av en berg- och dalbana i år med tanke på hormoner och amning, men det här med att ha ett levande och välmående barn har ju helt klart varit ett glädjeämne efter några sorgliga år.

Vad spenderade du mest pengar på? BJÖRN!

Något du önskade dig och fick? Världens finaste fotogenlampa.

 

Något du önskade dig och inte fick? Ett hus. Men det kommer. Snacka om lyxproblem...

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Ställde till med kafferep i församlingshemmet och bjöd in typ alla jag känner. Underbart!

Vem saknade du? Morfar och farmor. Och så Johnpojken förstås. Det är svårt att inte jämföra honom med Björn. Tänk, nu skulle han snart ha fyllt tre år...

De bästa nya människorna du träffade? Det här med att ha småbarn har ju visat sig vara ett roligt sätt att lära känna nya människor, vi har träffat flera andra småbarnsföräldrar i år som vi börjat lära känna så smått.

Mest stolt över? Att jag faktiskt klarar av att vara mamma till och ta hand om ett litet barn, även om kanske en och annan hushållsmaskin stryker med på kuppen :)

 

 

Högsta önskan just nu? Att det ska kännas bra att börja jobba och att vi ska hålla oss friska ett tag och få sova på nätterna. Om jag ska önska utifrån min lilla verklighet. Sett till världen i stort finns det förstås så mycket jag önskade vore annorlunda och bättre för så många människor.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Yoga mer. Få lite mer struktur på vardagen, men det tror jag kommer naturligt när jag väl börjar jobba, har varit ganska märkligt att vara hemma så mycket eftersom jag är van med betydligt mer inrutade och planerade dagar. 

 

 
Hoppas att ni har en fin nyårsafton och är rädda om er själva och varandra!
 
G O T T  N Y T T  Å R !
 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

 

Kommentera inlägget här :