När man går i hustankar

 
Erik och jag har börjat titta på hus. Oj oj oj. Två personer som har en historik av att aldrig ha tittat på en lägenhet utan att 34 sekunder efter att vi lämnat bygget bestämt oss för att flytta dit. Det är sant. Det har hänt fyra(!) gånger under de knappt åtta år vi varit tillsammans... Sen ska väl tilläggas att det alltid har varit väldigt fina lägenheter vi har tittat på och att vi alltid har bytt upp oss, men det är ju ändå en något oroväckande statistik. 
 
Jag har varit något av en hemnet-knarkare under många års tid men husletandet började väl egentligen på allvar för någon månad sen när jag hittade på hemnet och Erik hörde talas om ett hus (samma alltså) som vi båda tyckte lät riktigt bra. Det var stort - jag vill helst ha jättestort - och det låg precis vid skogen fast ändå i stan. Så då åkte vi på vår första husvisning. Oj vad vuxen jag kände mig. Och det var heeelt livsfarligt. Så fort vi åkte därifrån så hade vi ju flyttat in. Börjat möblera. Målat om. Planterat pelargoner på balkongen. Det tog typ en vecka innan det värsta ha-begäret hade lagt sig så man kunde börja tänka något så när nyktert på saken. Nu är saken den att vi har inte tänkt köpa hus just nu. Vi tänkte att vi börjar titta i väldigt god tid så vi inte bara tar första bästa. Och det var väl en himla tur, för hade vi haft ett lånelöfte i handen när vi gått på den visningen så hade vi nog köpt det på stående fot. Och det var ju inte perfekt. Det var inte vårt hus. Men jisses så hussugna vi blev!
 
Men det är väldigt kul för nu har vi plötsligt fått en ny hobby. Så fort vi tar en promenad gör vi det i husletarsyfte. Vi utforskar nya områden, spanar in fina hus, fina lägen. Undrar vem som bor där. Jag tycker att det är synd att folk inte kan sätta ut små skyltar typ vid brevlådan där det står hur många kvadratmeter deras hus är och hur många rum det har. Det vore väl inte för mycket begärt?
 
Idag har vi varit ute på en sådan tur och spanat in ett relativt nytt bostadsområde här i Nora där det fanns ett hus till salu. Faktiskt en väldigt mysig söndagsaktivitet.
 
 
 


Björn har fått nya solglasögon och ny mössa. Mamma har valt den ena och pappa den andra, förstår om det är svårt att lista ut... :)
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :