Äppel päppel

 
 
 
På tisdagar går inte Björn på förskolan utan då hänger han med sin mormor istället. Det är bra grejer! Idag när jag kom hem från jobbet hade de varit i Göthlinska trädgården och plockat äpplen så sen åkte den roliga äppelsvarven fram. Ett fantastiskt bra påhitt. Den båda skalar och skivar äpplena. Och Björn tycker att det är så roligt och spännande med den. De kokade kräm av sina äpplen och när jag hade vilat en stund satte jag mig vid bordet och tog tag i en av de två påsar med äpplen vi har haft på verandan i några dagar. Jag tycker om att ha mycket äpplen i frysen så är det lätt att plocka fram och koka kräm eller göra en paj om andan skulle falla på. Det luktar så fantastiskt gott också med en rejäl sats äpplen som står och puttrar på spisen.
 
När Björn var mindre och precis hade börjat äta vanlig mat gjorde jag förresten mycket pannkaka i ugn och till det är det supergott att krydda den med lite kanel och strö på äppelskivor på toppen innan den åker in i ugnen. Åh så gott, det borde jag verkligen göra snart igen, var evigheter sedan. 
 
 
 
 
Jag hade tänkt att jag skulle baka en paj idag men det fanns ingen ork till det så det får bli en annan dag helt enkelt. Tur att det finns massor med äppelkräm som jag kan mumsa på!
 
 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 

Kommentera inlägget här :