Mellan hägg och syren

Vilken försommarkväll det blev!
 
Jag skulle egentligen ha sprungit Vårruset idag, men med min astma och pollenallergi var det bara att glömma. Så istället åkte jag hem till två nyklippta och blåhåriga barn och bakade rabarberpaj. Det är så mysigt att de har börjat bli lite större. Det finns faktiskt lite tid mellan middagen och läggning nu. Tillräckligt för att baka en liten paj och sen äta den :)
 
Björn är väldigt fascinerad av allt som växer, och en av hans stora favoriter är våra rabarberplantor. Eller ja, stora favoriter var kanske att ta i. Det är ganska blygsamma plantor vi har. Vår trädgård är skuggig och vi har dålig jord. Men i år för första gången kom det tillräckligt med rabarber så vi kunde använda ett par stjälkar i en paj. 
 
Kolla storleksjämförelsen med tulpanen liksom... :)
 
I lördags hade vi konsert med min kör och jag var med och spelade fiol. Trevligt, och jag fick den här vackra rosen. 
 
 
Pajen blev väldigt god. 
 
 
 
 
Vi har nedräkning för sommarlov nu. Varje dag frågar Björn hur långt det är kvar. Är det 500 dagar. Eller femton veckor. Det är svårt med tid. Vi kom fram till att det inte alls är så fasligt långt kvar, men några veckor är det allt. Och sen gick vi och la oss och läste Bröderna Lejonhjärta. Björn och jag har den som kvällsbok nu. Den är så rysligt bra. Jag bara älskar att han har blivit så stor att man kan läsa den typen av böcker med honom. 
 
 
 
Blev det förresten något "mellan hägg och syren" i år? Häggen har ju precis blommat över och syrenen ser redan ut så här. Vi har haft dörren öppen ikväll och doften är helt öronbedövande. 
 
När ska man plocka blommorna om man vill göra syrensaft? Jag hade tänkte ge mig på det i år.
 
Nu måste jag lägga mig, hoppas att ni har en fin kväll i våren. Det här är verkligen en tid att ta tillvara på. 

Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :