Kvällspyssel - enkla hängen till dina påskägg

 
Måndag idag och första dagen på Eriks påsklov. Jag har sagt det förut och det är värt att sägas igen, så fantastiskt att vara gift med en lärare som har lov. Speciellt nu när vi har Björn också. 
 
Vi har en riktigt bra kväll här. Jag började den med yoga, och när jag kom hem hade Erik gjort i ordning en stek som stod i ugnen och luktade himmelskt. Efter maten har vi pysslat lite på varsitt håll.
 
 
Björn lekte ganska länge leken kast-med-liten-räv-från-ganska-hög-stol. Under tiden rensade Erik ut hela vårt kylskåp typ. Otroligt välbehövligt. 
 
 
Sen har de där två killarna hängt i vardagsrummet och gymmat lite :)
 
Själv håller jag på och påskpysslar. Jag vill ha två sorters påskpynt i år. Jag tänker mig att köket ska få vara lite mer färgsprakande och med roliga kycklingar och så medan vardagsrummet ska vara lite mer naturligt. Idag köpte jag de här jättefina urblåsta vakteläggen hos Helens hörna här i Nora. Är roligt när man kan shoppa lite lokalt tycker jag!
 
 
Nackdelen med dem är att de är nog bara tänkta att användas som dekoration att ha liggande, det finns alltså ingen upphängningsanordning i dem. Så det är det jag pysslar lite med nu. Hittade ett jättebra knep hos UnderbaraClara, här. Väldigt enkelt om nån vill prova. Samma teknik kan man förstås använda om man vill blåsa ur egna ägg och hänga upp.
 
 
Det enda du behöver är tandpetare, tråd och sax.
 
 
Bryt av ganska små bitar av tandpetaren. Till vakteläggen blev det lagom att dela tandpetaren i fyra delar. Knyt ett snöre kring mitten av tandpetaren, så du får lika mycket snöre kvar på varje sida. 
 
 
Peta sen försiktigt in pinnen i ägget och dra till så att den lägger sig på tvären därinne. Sen är det bara att knyta snöret och klippa av så du får så lång ögla som du vill ha. Alldeles lagom kvällspyssel!
 
 
 
 
 

Jitterbuggare och våffeldag

 
Igår hade jag en vän på besök som bjöd på Jitterbuggare. Alltså, det är väl ändå en småkaka som behöver en comeback! Jag har hört talas om Jitterbuggare, det känns nu när jag har ätit ett par stycken som att jag känner igen det som något som farmor gjorde någon enstaka gång, men jag har aldrig ätit dem som vuxen. Vilket slöseri, de är ju supergoda! Och himla enkla att göra. Borde vara det i alla fall om man ser till receptet och tidsåtgången. Jag var bara tvungen att provbaka dem imorse, men Björn är lite förkylder tror jag och tyckte att det var en vansinnigt dålig idé att han skulle lämnas övergiven i sin stol hela tre meter från mamma en längre stund, så mina Jitterbuggare blev hetsbakade, ackompanjerade av bebisskrik. Jag tror att det var därför de blev lite torrare än de jag fick smaka igår, men riktigt goda ändå. Jag använde mig av Icas recept som du hittar här.
 
 
 
 
 
 
Till en början roade sig björnen och räven fint på egen hand.
 
 
 
Jag piffade till mina Jitterbuggare lite genom att droppa i några droppar röd karamellfärg i mördegen. Sen blev de ju lite efter katastrofen-iga till utseendet, men jag får nog helt enkelt öva några gånger :)
 
  
 
Det är ju förresten våffeldagen idag! Ska ni äta våfflor? Björn och jag passade på att köpa med oss våffelmix och lite grädde när vi var på promenad i förmiddags, och om orken infinner sig så tänkte jag koka lite jordgubbssylt framåt kvällen. Vi har reserv-köpesylt i kylen men inget går upp mot nykokt.
 
Hoppas ni har en fin dag!
 
 

7 saker jag inte trodde om mig själv rörande tvätt och snusk och toleransnivåer

 
Som småbarnsförälder kan man väl säga att jag har sänkt ribban litegrann vad gäller toleransnivån av vissa saker. Jag vill därför varna känsliga läsare. Är du kräkmagad så sluta bara läs. Du kanske kan läsa det här inlägget om när vi firade Björns halvårsdag istället. Bara mysiga bilder på bebis och tårta. 
 
För er som stannade kvar. Moahaha, nu kör vi listan!
 
1. Syns det inte så finns det inte. Jag insåg ganska snabbt att om jag ska byta kläder så fort jag fick några droppar bebiskiss på dem så skulle ju tvättmaskinen gå för jämnan. Eller rättare sagt, det gör den ju ändå, så mer än för jämnan... Men alltså, när jag verkligen tänker på det, så sjukt äcklig jag är!!!
 
2. Lukttestet. Vissa saker - som kräks - är lite lurigare. Där kan det lukta fast det inte syns och det pallar jag inte, men däremot kan det ibland synas fast det inte luktar. Då lirar det. 
 
3. Dreggel. Dreggel känns inte ens äckligt längre. Om man nu ändå måste få nån sorts kroppsvätska på sig hela tiden så är ju dreggel perfekt. Torkar snabbt gör det också. 
 
4. Bajstvätten. En nedbajsad tröja kan få ligga kvar i tvätthögen till nästa dag. Skulle inte ha hänt för fyra månader sen. 
 
5. Bajstvätten 2. En nedbajsad tröja kan få ligga kvar i tvätthögen även till dagen därpå om man bara inte orkar tvätta/har annat (typ att Erik inte behöver gå till jobbet i bara kalsingar och en strumpa) att prioritera vad gäller tvättandet. 
 
6. Tvätthögen. Plötsligt är det helt ok att ha en tvätthög som går ända upp till taket i badrummet så länge den känns någorlunda stabil. Förr tyckte jag det var sjuuuuukt jobbigt om jag inte kunde stänga locket på tvättkorgen. Baha. Det kommer jag knappt ihåg när jag gjorde senast. 
 
7. Tvätthögen 2. Men jag har en slags gräns vad kommer till tvätten, och det är när det börjar kännas som fara för liv och lem. Typ nu. Nu har vi liksom kommit dit att jag på riktigt känner mig lite skraj för att gå på toaletten när jag är ensam hemma för att tvätthögen skulle kunna ramla ihop över mig och kväva mig. Så jag kanske helt enkelt bara ska sluta blogga och börja tvätta :)