Lilla Hotellet i Nora

I julklapp av mina föräldrar fick Erik och jag något helt underbart. Vi fick en övernattning på Lilla Hotellet här i Nora. Och barnvakt ingick också. Jag tror knappt att vi har haft barnvakt sedan Corona började, men nu när vi i familjen har umgåtts över jul (och inte träffat några andra) öppnades plötsligt den möjligheten. 
 
(null)
 
 
Varken Erik eller jag har bott på Lilla Hotellet förut - det är rätt sällan en bor på hotell i sin egen lilla stad - men vi brukar alltid rekommendera det till vänner för att det ser så mysigt ut. Och nu kan jag ju konstatera att det har vi gjort helt rätt i! Jisses, vi blev helt golvade, vilket ställe!! Här kommer vi definitivt att bo igen, trots att det ligger ett stenkast hemifrån. Och det är ju perfekt för alla andra semestersugna som bor i trakten. Hemester är ju det nya svarta så här i Corona-tider, och det kändes dessutom att hotellet hade Corona-säkrat allt på ett bra sätt, vi kände oss inte ett dugg oroliga (vilket jag ju typ alltid gör nuförtiden annars, så det är ett gott betyg).  
 
Det var dessutom helt underbart att bara få hänga med Erik ett helt dygn, och få klä upp sig. Jag har sagt det förut men jag tror verkligen att jag borde ha varit prinsessa i ett annat liv, jag trivs så himla bra med glitter och glamour :)
 
Vi fotade en hel del under vår vistelse, häng med in på en liten rundtur!
 
(null)
 
(null)
Min fantastiska fuskpäls som jag fyndade på Erikshjälpen i Göteborg i början på året, ni vet på den tiden det fortfarande var ok att vara ute och resa...
 
(null)
 
 I och med att vi hade fått en hotellnatt i present la vi till lite extra och bokade sviten. Den låg på tredje våningen och var som en egen våning med trappa och allt. Såå smakfullt och fint inrett överallt.
 
Sviten består av ett mysigt, lite mindre sovrum, en hall med kylskåp och en sittgrupp, ett badrum plus ett stort rum med soffgrupp, skrivbord och säng.  
 
(null)
 
(null)
 
(null)
Det spökade visst litegrann... :) 
 
(null)
Jag kunde såklart inte låta bli att leka slottsfru. 
 
 
 
Och jag kunde inte heller låta bli att ta en massa selfies när jag ändå hade kammat mig, och hade så tjusig bakgrund. 
 
 
Och vet ni, man ser busstationen från det här fönstret!
 
Frukosten höll samma höga klass som resten av upplevelsen. En väldigt trivsam och vacker matsal och mycket gott att välja på. Och så sällskapet, gjorde ju inte direkt något sämre! <3 Fast jag måste också erkänna att både Erik och jag konstaterade där vid frukosten att vi allt längtade rätt mycket efter de där gullungarna...
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Jag tror att vi på allvar behöver börja fundera nu på hur vi vill att våra liv och vårt samhälle ska se ut efter att pandemin är över. Vi som bor på små orter, vi behöver hjälpa till NU om vi vill ha kvar våra affärer, restauranger och hotell SEN. Så därför blir mitt nyårslöfte för 2021 att försöka värna om det lokala. Det finns så mycket bra shopping i Nora, fina matställen och uppenbarligen en riktig pärla till hotell. Det gäller att vi tar vara på allt detta!
 
Jag önskar er alla en fin nyårsafton imorgon och jag hoppas och tror att 2021 kommer att bli ett riktigt bra år!
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook:  Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Annandagen

Det är ju helt klart en annorlunda jul i år. Men ändå mysig. Det gäller att tänka lite nytt bara. 
 
Vi startade dagen med en absolut fantastisk soluppgång. Från vårt sovrumsfönster har vi utsikt över både Nora kyrka och det stora vattentornet. Vackert är det.

(null)

 
Sedan löste vi Melodikrysset tillsammans med min moster på Cypern. Det är för väl att vi lever på 2020-talet så att man kan "ses" lite trots dessa pandemitider. 
 
Efter lunch var det dags för julafton nummer två tillsammans med barnens kusiner. Vi bylsade på oss rejält och så hade vi fika utomhus. 
 
 
 
Barnen fick gå lös på pepparkakshuset. Det blev omåttligt populärt. Och lika bra kan jag tycka medan det fortfarande är gott. Vet inte hur många dammiga pepparkakshus jag besviket har knaprat på runt tjugonda knut. Det har stått där hela julen och läskat en, men när det väl är dags att få äta det smakar det mest gammalt. Det här huset var färskt och gott!  
 
 
Vi mammor fick dricka kaffe och prata ifatt lite. Det duggar ju inte direkt tätt mellan umgängena nu.
 
 
Och så ordnade papporna julklappsjakt i trädgården. 
 
 
 
En del oschyssta gömställen kan jag tycka... 
 
 
Men det ordnade sig och alla paket blev både hittade och öppnade. 
 
 
Sen blev det kallt och den minsta gästen blev väldans trött, så då tog kalaset slut. Men inte förrän jag tvingat alla att beundra min tomte. Jag har gjort den själv!! Så därför tvingar jag alla som kommer hit att beundra den. Ändå rimligt. 
 
 
Jag passade även på att ta några kort här ute innan det blev alltför mörkt. Barnen är besvikna på att alla andra har finare utomhus än vad vi har... Själv tycker jag att vi har jättemysigt, men jag har förstått att det är bristen på ljusslingor i massa olika färger och lampor som blinkar som är problemet. Nåja, det får de väl ha när de skaffar ett eget hus. Ha!
 
 
 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook:  Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna   trycka på det lilla hjärtat längst ned . Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 
 

Pepparkakshuset

Jag och min syster Viktoria har de senaste åren varit med i en pepparkakshustävling här i Nora. Det har varit väldigt svettigt och jobbigt men samtidigt himlans roligt. I år kändes det smått omöjligt med tanke på coronan så vi stod över. Men jag blev sååå sugen på att göra ett ändå så det fick bli en liten variant. Jag är inte så förtjust i själva ihopsättandet, huvva, det är mest kristyren jag tycker är rolig, så då var det bara bra att det var litet. Speciellt när jag skulle bygga det helt själv också. Är en väldig skillnad att vara två.  
 
 
 
 
 
Nu har vi haft jullov i snart en vecka. Jag är så nöjd med mitt beslut att vara ledig lite längre innan jul, trots att Erik fortfarande jobbar och inte går på ledighet förrän efter imorgon. Både jag och barnen var så trötta sista dagarna på jobb/skola och det har verkligen tagit några dagar att återhämta oss. Nu kommer vi vara pigga och glada till julafton istället för helt slutkörda. Det är också helt fantastiskt att vi har börjat kunna göra juliga saker tillsammans som både de och jag uppskattar. Vi bakar kakor, pysslar, och idag såg vi t ex på Polarexpressen - en riktig film som även jag uppskattade. Mitt på dagen när alla var pigga. Och jag hade för en gångs skull ro att vara med och titta på hela filmen istället för att bara "passa på" att göra annat under tiden. 
 
I eftermiddags tog vi in granen också. Den är i en klass för sig så den måste nog få ett eget inlägg :)
 
Har ni bakat något pepparkakshus i år? Barnen är sura på mig för att jag bakade ett alldeles själv så vi ska försöka ta hjälp av mostrarna och bygga ihop ett Pippi-hus också. Som går att äta. Det var mycket viktigt :)
 
Tittar ni på jukalendern förresten? Jag tycker den är riktigt bra. Och barnen (och jag!!) älskar Julköket som kommer direkt efteråt. Ta det lugnt i julstöket!
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook:  Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna   trycka på det lilla hjärtat längst ned . Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!