Recept: chokladbräck till hemmakontoret

Jag gissar att det är fler än jag i dessa pandemi-tider som arbetar hemifrån på ett helt annat sätt än i vanliga fall? Sedan de allmänna råden skärptes här i Örebro län ska vi helst inte vara på kontoret alls, förutom ett par timmar i taget när det verkligen behövs. 

Och jag gissar att det är fler än jag som blir gaaaaanska fikasugna sådär lagom efter lunch, eller till eftermiddagskaffet? Oroa eder icke - ty här kommer ett recept lika enkelt som barndomens oboy, men med lite vuxnare touch och med betydligt mindre socker :)

(null)


När sötsuget slår till här hemma har jag börjat svänga ihop en slags chokladbräck, och jag känner att det är lite för gott för att jag ska ha mage att inte dela med mig av receptet. Det är busenkelt!

Du behöver:
  • Valfria nötter, jag har använt naturella cashewnötter och saltade jordnötter - 1,5-2 dl kanske, inte så noga
  • Kokosflakes - ett par nypor
  • Ca fyra rutor av mörk choklad. Jag har gjort på både 70- och 85 %, blir jättegott båda
  • Ev lite havssalt att strö ovanpå
Gör så här:
  • Hacka nötterna i lite lagom stora bitar 
(null)

Ta da! (Jag vet, galet blogg-snygg bild, hehe. Men nedanstående bilder är snudd på för artsy istället, jag skyller allt på pandemin)

  • Smält chokladen i en skål i mikron, häll i nötterna och kokosen i skålen
(null)

  • Rör runt ordentligt och bred sen ut smeten i en form med bakplåtspapper. Strö ev lite havssalt ovanpå alltihop 
(null)

  • In i kylen en lagom lång stund, t ex under tiden du äter lunch, och sen är det bara att bryta sig en bit när andan faller på. Jättegott och jätteenkelt!
(null)

Hoppas ni har en fin lördagkväll och att ni alla får hålla er friska. Nu håller vi i och håller ut ett tag till!! 

Kommentera inlägget här :