Hej vecka 25!

Nu har det varit tyst här ett tag, och under tiden har vi passerat halva vecka 25. Som jag skrev förra veckan är det här inga roliga veckor direkt, men vi har nu tagit oss förbi dagen då jag blev inlagd med John (vecka 23+5) och imorgon är vi framme vid vecka 24+4 som är dagen då han föddes. Mitt blodtryck är lite högre nu (vilket är tillräckligt för att oron ska gå igång med dubbel kraft förstås...) men fortfarande inom gränsen för ok, och igår var vi för första gången inne på Specialistmödravården för ett tillväxtultraljud och bebisen växer precis som den ska. Det finns med andra ord mycket som talar för att det inte kommer bli en lika tidig förlossning den här gången, för då hade jag redan varit sjuk vid det här laget. Foglossningen fortsätter vara lynnig och illamåendet har tagit om igen, från att ha varit rätt ok och hyfsat hanterbart i några veckor är det plötsligt mycket sämre igen, är inte det onödigt så säg?
 
Så här säger 1177 om barnet i vecka 25:
.....................................................

Barnets utveckling

Fostret är ungefär 33 centimeter och väger runt 700 gram. Det kan knyta sina händer och även få tag på sina fötter. Näsborrarna börjar öppna sig.

Fostrets känsel utvecklas och det reagerar på beröring, till exempel från en tvilling. Det har en egen rytm i magen när det sover eller är vaket och liknar alltmer ett nyfött barn i kroppens proportioner.

Fostret kan känna igen röster och ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Många foster rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

....................................................

Det är mysigt för bebisen är väldigt aktiv nu och det har även blivit lättare att känna små sparkar utanpå magen. När vi hade varit och gjort ultraljud och fått konstaterat att allt ändå ser bra ut just nu kunde jag andas ut lite, och så fick den här lilla klänningen från Newbie följa med hem. Känns fortfarande så overkligt, när jag var i den här veckan med Björn hade vi köpt hur mycket som helst, och nu får jag liksom tvinga mig till det fast det egentligen är nåt jag tycker är jätteroligt, konstigt att man kan funka så olika från en graviditet till en annan. 

 
Jag har förresten även shoppat en babysitter. Kunde bara inte motstå den. Jag fattade inte grejen med babysitter förrän Björn var några månader gammal, men det är ju helt fenomenalt skönt att de kan vara med och sitta lite när de är så pyttiga. Lättare att hålla dem nöjda också då mot om de bara får ligga i nåt tråkigt babynest och titta i taket.
 
 
 
Från Petite Chérie, jag köpte den här från Jollyroom. Leksakerna tycker jag dock är jättefula men de är löstagbara så jag tänker att jag ska virka nåt fint att sätta där istället. 
 
Är det förresten någon som har provat en sån Bumbo babysitter, som är mer som en stor plaststol? Hur funkar de egentligen? Är de bra?
 
Imorgon är det första advent och vi har inte gjort iordning vår adventsljusstake. Får se om jag orkar ikväll, annars får det bli imorgon helt enkelt. 
 
Hoppas ni har en fin lördagskväll!
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 

Kommentera inlägget här :