Magisk gräddkola med brynt smör och havssalt

 
Jag följer Linneas skafferi på instagram och häromdagen tipsade hon om ett recept på kola med havssalt. Jag insåg då med förskräckelse att det var slutet av november och jag inte har gjort en enda sorts julgodis än. Julgodis är ju bra för det är en lugn sysselsättning som funkar helt ok med mitt nuvarande tillstånd så jag skickade Erik att handla grädde och så utrustade jag mig med en hög stol och En underbar pod på mobilen och satte mig att röra i en kastrull med kolasmet. Jag har aldrig provat att bryna smör förut men det var inte alls särskilt svårt (bra beskrivning finns i receptet) och det blev S Å   H I M L A  G O T T. Havssaltet var pricken över i:et också, det bryter av så fint mot det sötare-än-sötaste som kola annars kännetecknas av. 
 
 
Hemmagjord kola i en fin burk är ju faktiskt en perfekt julklapp också! Om det blir någon kvar tills det är dags att ge bort den vill säga...
 
 
 
Jag kan inte annat än att varmt rekommendera er att prova detta recept, ni hittar det här. Utan tvekan är det ett av de godaste julgodis jag har smakat. Jag följde receptet till punkt och pricka, jag gick på temperaturen och gjorde inte kulprov, och det blev helt perfekt konsistens. Jag tyckte att de var lite väl lösa när jag skulle skära isär dem men efter en natt i kylen så var de tipptopp. Sedan var jag nog lite för försiktig med havssaltet, det är svårt det där, man vill att det verkligen ska finnas sälta men den får inte ta över. Är nog mycket en smaksak också. 
 

Jag kom förresten igång nu på förmiddagen och började slå in böckerna till Björns julkalender, så vi får se, kanske kanske att det blir en hemmagjord i år trots allt. 
 
 
 
 
Visst är det ett underbart fint papper? Från Rusta, tycker ofta att de har mycket fina julgrejer.
 
 
Har ni något favoritjulgodis som man bara inte får missa?
 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentarer :

#1: JUNITJEJ

Så gott med gräddkola!

Svar: Ja verkligen!!
Alexandra

skriven

Kommentera inlägget här :