Förra årets pepparkakshus

Foto: Viktoria Kvarnbrant
 
Förra året var jag och min syster Viktoria med i en pepparkakshustävling här i Nora. Att bygga ett skitstort pepparkakshus samtidigt som man vallade en ettåring som precis lärt sig gå och ville vara överallt på en och samma gång, det var, ja, något av en utmaning... Först funderade vi länge på vad vi skulle bygga, och kom fram till att vi gärna ville ha något med Noranknytning. Det blev till slut stationshuset. Så här ser det ut i verkligheten. Vi var ute och rekade och tog kort, och sedan vet jag att jag satt uppe några sena kvällar och nätter och ritade på mallarna. Även om det är ett tämligen fyrkantigt hus är det inte helt lätt att få till med vinklar på tak m.m. Sedan ägnade vi nog nästan en vecka (med alla pauser som ettåring innebär) åt själva byggandet. Att få det att sitta ihop bra och att få till kristyrarbetet var nog nästan det svåraste. 
 
 
 
Sedan när vi väl skulle frakta det till affären där det skulle stå i skyltfönstret blev det snöstorm(!!). Vi var så nöjda från början för att affären ligger verkligen ett stenkast här hemifrån så vid fint väder hade det varit en piece of cake att bara bära dit det, men nu fick vi istället krångla med stora kartonger och åka bil jättejättelångsamt. Men fram kom det och fint blev det och vi kom tvåa! :) Men sedan bara ett par dagar efter att Viktoria hade tagit hem det och ställt det i sin lägenhet kapsejsade det...
 
 
I år har vi tyvärr inte haft möjighet att vara med, men nästa år kanske. En treåring och en niomånaders, det låter väl som en bra kombo med pepparkakshusbygge? :)
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentarer :

#1: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

så fint

Svar: tack! :)
Alexandra

skriven

Kommentera inlägget här :