Hur du får ditt barn att sova åtta timmar i sträck

Halleluja! Nu har jag knäckt det! Kan tänka mig att det finns fler småbarnsföräldrar än jag därute som inget hellre önskar än att nån endaste gång igen i livet få sova i åtta timmar i sträck. Eller ja, fem timmar i sträck är ju inte fy skam och något som tillhör vanligheterna heller, men varför inte satsa stort när du ändå satsar? Jag har nu arbetat fram en metod som jag skulle vilja påstå är helt vattentät. Det tog oss visserligen nästan 14 månader men nu så, natten till igår sov jag åtta timmar i sträck och vaknade dessutom av mig själv. Glöm sova hela natten-kuren och andra kända metoder, för här kommer mammaglittermodellen!
 
1. Låt ditt barn leka en hel dag själv medan du själv packar och fejar och grejar och är allmänt stressad och trist.
 
2. Släpa ut ditt barn i bilen när det egentligen är middagstid och ta kvällsmaten i farten och åk ca tre timmar till valfri flygplats medan barnet (som förmodligen avskyr att åka bil när det hellre skulle vilja vara hemma och leka) gallskriker.
 
3. Checka in på valfritt flygplatshotell och låt barnet leka av sig på hotellrummet tills alldeles för sent på kvällen.
 
4. Väck barnet kl 04.15 nästa morgon och dra med det på hotellfrukost vid femsnåret för att sedan vara på flygplatsen vid halv sex.
 
5. Tillbringa fyra timmar med att sitta JÄTTETRÅNGT på ett flyg (lättast gör du detta om du har en man med dig som är 210 cm, 14 000 handbagage som måste placeras under stolen eftersom det är fullt på hyllan och dessutom flyger RyanAir. Finns säkert andra metoder också men så gjorde vi.) så att barnet blir rastlöst och trött om vartannat.
 
6. Tillbringa ca en vecka på valfritt varmt ställe där barnet svettas floder på nätterna och inte sover alltför överdrivet bra. Gör gärna lite utflykter också som barnet inte tycker är jättekul, typ heldagsshopping och kanske några restaurangbesök på tider som barnet egentligen borde ha sovit.
 
7. Tillbringa fyra timmar till på ett lika trångt flyg där ni leker järnet med ett mycket nöjt barn och därefter tre timmar i bil från valfri flygplats med gallskrikande och sedan sovande barn. 
 
8. Kom hem ganska sent på kvällen, lek barnet trött med valfri underhållning - vi hade en moster och dammsugaren, mycket effektivt.
 
9. Lägg barnet på tok för sent i den gamla vanliga storsängen i ett svalt och skönt sovrum. Lägg dig själv bredvid. Gosa. Tada! Plötsligt vaknar du åtta timmar senare och undrar vad som hände. 
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: Eveliina

Hur länge håller det i sig?

skriven
#2: Eveliina

Hur länge håller det i sig?

Svar: Ganska exakt en natt :) sen var vi tillbaka på tre amningar och vakenperioder igen.
Alexandra

skriven

Kommentera inlägget här :