In i pepparkaksdimman!

Jag förstår om vissa av er börjar fundera på om detta månne håller på att förvandlas till någon slags pepparkaksblogg. Jag länkar recept till pepparkaksdegar och kolakakor med pepparkakssmak till höger och vänster, och det verkar inte vara nån ände på det. Kan väl säga att ni inte är helt ute och cyklar. För en stor del av mitt liv tas upp av pepparkakor just nu (jag är föräldraledig ok?). Den här veckan har vi dessutom nån sorts pepparkaksexplosion här hemma för Vickan och jag har anmält oss till en pepparkakshustävling här i Nora som kommer gå av stapeln under julmarknaden nu i helgen, och inlämning är på fredag. 
 

Och visst, kan vara så att jag längtar liiiite efter andra projekt än att bara ta hand om vår underbara son, hehe, för igår satt jag typ hela kvällen/natten och räknade och mätte och ritade mallar och provbyggde i kartong för glatta livet. Vet inte när jag hade sån energi senast. Synd att jag råkade tajma in den natten som Björn valde att morgonen därpå skulle börja klockan 03.00 sen bara...
 
Men himla kul är det och imorgon ska vi påbörja projekt utbakning av delar och gräddning. Tillsammans med ettåring. Jag känner att vi borde få nån sorts pluspoäng i tävlingen om vi lyckas få ihop ett helt hus med både ettåring och förstånd välbehållna. 
 
Men men, ikväll har det varit luciaövning med kören och vi övade en Latinamerikansk version av en traditionell julsång, 40 glada körmedlemmar med marackas, så nu sitter jag och huvudvärken här i soffan och återhämtar oss, inget mer husbyggande för ikväll :) 
 


Har förresten hört flera av er som har/ska provbaka kolasnittarna med pepparkakssmak. Kul!! Har lite fler roliga julrecept som jag ska försöka dela med mig av snart!
 
 
 

Kommentera inlägget här :