DIY: Gör enkel (men fantastiskt vacker) juldekoration till fönstret

 
 
 
För en hel evighet sedan påbörjade jag det här projektet till vårt köksfönster. Jag inser att jag redan nu blir lite motsägelsefull till rubriken "enkel juldekoration", MEN en måste ju inte ha några veckors paus i pysslandet som jag råkade få, och i grund och botten är det väldigt enkelt. 
 
Du behöver: 
* Pepparkakshjärtan med hål i (finns färdiga i affären om du inte vill/orkar/hinner baka)
* Kristyr, bra recept finns här
* Ev lite dekorationspärlor eller liknande
* Grovt snöre
* En fin gren
* Ståltråd
* Glasburkar eller ljuslyktor
 
Björn och jag var ute och promenerade en dag och hittade den här vackra grenen som hade blåst ner i stormen förra veckan. Innan vi hittade dem hade jag allvarligt övervägt att såga av en bit från vår rönn, alla sätt är bra utom de dåliga :) Tänk på att grenen ska vara ungefär lika lång som fönstret och inte alltför krokig. 
 
Vi hängde upp grenen med ståltråd men det går ju bra att använda snöre också om den inte är alltför tung. 
 
Dekorera pepparkakshjärtana som du vill och trä igenom snöret och häng upp dem på grenen. 
 
Jag hittade inte våra ljuslyktor som kan hänga i fönster så jag gjorde enkla av överblivna barnmatsburkar. Jag snurrade ståltråd runt överdelen och fäste. Sedan trädde jag igenom en tråd som blev själva hängaren. För att de ska vara enkla att ta ner när ljusen ska tändas gjorde jag dem i två delar, så att själva kroken jag fäste i grenen blev en egen del. Jag hade väldigt tunn ståltråd så jag tvinnade den fyrdubbel för att kroken inte ska räta ut sig. 
 
 
 
Nu är det dags för mellanmål här och snart ska jag åka in mot Örebro för att gå på julbord med jobbet. Inte många veckor kvar nu innan jag börjar igen :)
 
Följ bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
 

Kommentarer :

#1: Patricia

Så himla fint!! :D

Svar: Tack! :)
Alexandra

skriven

Kommentera inlägget här :