Sommarkväll

 
 
 
Jag älskar de här ljusa sommarkvällarna. Jag är inte utomhus alls så mycket som jag skulle önska eftersom Björn behöver lägga sig ganska tidigt (drömmer om en balkong eller en altan) men det kan vara härligt inomhus också. Jag blir lite som ett barn och v i l l  i n t e  gå och lägga mig när det är så vackert ute. Som ikväll till exempel. Jag har tänt lite ljus, småäter bilar, lyssnar på Sommar i P1 och mellan amningarna planterar jag om pelargoner och tar små sticklingar. 
 
 
Jag fyndade de här gamla terracottakrukorna på en loppis igår. Jag vill liksom att de ska se såhär riktigt slitna ut, det gifter sig så fint med små skira, rosa pelargoner.
 
 
 
Och lampan är ett riktigt loppisfynd som jag gjorde på noradagarna. Själva lampan kommer från min farmor och den har flyttat med mig i många lägenheter. Men så när vi flyttade senast, för fyra år sedan, strax innan farmor dog, gick lampskärmen sönder. Det var så tråkigt. Lampfoten har bara legat här i en låda och jag brukar alltid kika efter en ny skärm men jag hade nästan gett upp och börjat fundera på om jag skulle göra mig av med lampfoten när jag sprang på den här i förra veckan. Den satt på en elektrisk lampa så jag var inte säker på att den var i rätt storlek, men den passar perfekt. Man glömmer ju så fort men jag tror faktiskt att den är exakt likadan som den gamla. Det är så roligt att kunna använda den igen. Jag saknar farmor mycket men det är fint att tänka på henne när jag tänder lampan. 
 
De vackra rosorna kommer från mormors trädgård. Någongång ska vi ha en egen trädgård men i väntan på det är det fint att ha andra trädgårdar att hänga i. Som mormors till exempel. Där har vi varit idag. Hjälpt henne lite. Björn har fått springa runt runt på gräsmattan och jag har plockat rosor tills näsan rann och fingrarna var sönderstuckna. När jag har en egen trädgård ska jag ha massor av rosor. De är underbara.
 
 
 
Jag har förresten bestämt mig för att jag ska försöka berätta lite mer om mina graviditeter. Jag har ju tidigare skrivit lite om hur det är att förlora ett barn (här och här till exempel) men inte så mycket om hur det är att bli så sjuk under en graviditet. Och hur det är att bli gravid igen efter det. Ska bara fundera lite på hur jag ska lägga upp det. 
 
Men nu måste jag gå och lägga mig fast det är vackert ute. Jag ska på yoga utomhus nere vid sjön imorgon bitti.
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 

Kommentera inlägget här :