
Jag plockar alltid röda vinbär hos min mormor på somrarna, men sen blir de liggande i frysen och jag vet aldrig riktigt vad jag ska göra med dem. Men så för några veckor sedan blev vi bjudna på en så fantastiskt god marmelad hemma hos några vänner. Och
den var gjord just på röda vinbär. Och så äntligen infann sig inspirationen, orken och tiden på samma gång här i onsdags, så då kokade jag en omgång marmelad. Prova gärna, den blev fenomenal!
Ingredienser:
- 500 g röda vinbär
- 500 g syltsocker
- En msk riven färsk ingefära
- Kanel, lite lagom mycket (1-2 tsk kanske jag tog, strödde på lite bara)
Gör så här:
- Blanda alltihop i en kastrull
- Koka upp på ganska svag värme
- Låt sedan koka lite kraftigare i ca tio minuter
- Skumma av om det behövs
- Häll upp på rena burkar och sätt på locken direkt


Hoppas ni har en fin lördag! Jag har varit uppe och vaken ensam hela morgonen, för första gången sen Björn var liten känns det som. Han sover borta och de andra sover länge. Så mysigt med ett tyst hus, då finns tid för bloggande och te :)