Julbyn

 
Idag går vi in i min bästa månad på året. December. Det finns ingenting mysigare än december. Adventsljusstakar, tomtar, stjärnor, tända ljus. All förväntan som ligger i luften. Magin.
 
 
 
I år är första året som det känns som att Björn verkligen är med på vad som händer, och tycker att det är roligt med december och väntan på julen. Och jag var ledig från jobbet igår så då körde vi igång ordentligt med pyntandet här hemma. Bland annat tog vi fram julbyn. Det var kanske min bästa idé på hela 2017, när jag en lördag strosade runt på secondhandbutiken Gåvan här i Nora och hittade ett par ganska hiskeliga men ändå charmiga små tomtehus. 20 kr styck tyckte jag att de kunde vara värda, och så köpte jag några små tomtar också. Improviserade ihop det med saker vi redan hade hemma och ställde alltihop på en skänk i barnvänlig höjd. Och vilken hit det har blivit!! Både förra året och nu igår och idag. 
 
 
 
 
 
Lova har visserligen redan hunnit slå sönder två av invånarna men det får vara så. Det är lite det som är tanken också. Det är lite småsköra figurer men man får leka med dem ändå. Det blir lite mer spännande då.
 
 
Julbyn är som en stor magnet. Så fort det kommer barn hit dras de dit och kan bli stående hur länge som helst och plocka och greja. Det är underbart. 
 
Jag vet att jag har skrivit det förut men det är så hisnande att vi vuxna skapar deras barndomsminnen. Det jag gör nu påverkar hur våra små barn kommer att se tillbaka på sin uppväxt när de blir stora. Hisnande och ett gigantiskt ansvar, visst, men samtidigt så himla häftigt att få vara med och styra. Jag har liksom fått möjligheten att skapa en liten stunds magi för dessa småttingar. Vilken ynnest. 
 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 
 
 

Kommentera inlägget här :