Vår söndag

Igår vaknade jag för första gången på evigheter med en liten liten känsla av energi i kroppen. Så himla skönt! Perfekt också att det infann sig på helgen så jag kunde ägna energin åt att hänga med mina killar. Björn har fått en liten säng av en vän och är så omåttligt stolt. "Min nyyyyya häng! Vill hoooova i min nyyyya häng!" Vi har inte riktigt kommit till bokstaven S än :) Men igår började vi i alla fall fixa i ordning och fick undan spjälsängen och Erik och Björn skar till madrasser så de skulle passa, och vi bäddade fint med det nya babblar-täcket han fick av sina mostrar i julklapp, och även om vi inte hann göra iordning hela hans rum (nej precis, tanken är kanske inte att min träningscykel ska stå där t ex, hehe) så blev i alla fall sängen klar. 

 
Så himla nöjd kille som fick provligga och läsa lite. Sängen fick mycket väl godkänt. Han försökte till och med somna i den igår kväll (här pratar vi killen som inte så mycket som tittat åt sin spjälsäng det senaste året när en kan sova i stora sängen) men till slut frågade jag lite försiktigt om han kanske hellre ville att vi la oss i storsängen. Ja tack mamma. Men som sagt, bara att han försökte var ett framsteg!
 
 
Sedan blev vi bjudna på fika på eftermiddagen vilket gav mig lite inspiration att baka en sats drömmar. Det är en av mina favoritkakor, mormor brukar alltid göra sådana, men så gjorde jag några satser för ett par år sedan som blev så förfärligt äckliga. Jag insåg för sent att det var för att jag använde kallpressad rapsolja. Det står bara rapsolja i receptet och vi använder alltid ekologisk och den är kallpressad och ger ju ganska mycket smak. Så då provade jag med den enda andra oljan jag hade hemma, olivolja, och det blev nästan lika äckligt. Så sedan dess har det fått vara. Men nu hade vi för en gångs skull en vanlig smaklös matolja hemma också så då passade jag på. 
 
Eftermiddagens fika visade sig vara ett absolut fulländat afternoon tea med alla tänkbara sorters små smörgåsar och scones och gott te, och så fina trevliga vänner uppepå det förstås, så preggot var i himmelriket. Björn med för den delen, vet inte hur många smörgåsar med leverpastej och gurka han lyckades trycka i sig :)
 
 
Idag har jag istället maratonsovit hela dagen, förutom ett barnmorskebesök på förmiddagen, men men, känns skönt att veta att energin ändå KAN dyka upp nångång ibland fortfarande. Visst är det underbart med alla tulpaner som kommer nu? Vi köpte två buketter i helgen till tulpanens dag. Men det är mest vindstrappan som får njuta av dem. Jag är sådär husmorigt duktig och ställer upp dem i vindstrappan på kvällen för där är det kallt, och tulpaner håller mycket bättre om de får stå kallt på natten. Problemet är bara att jag sedan glömmer att ta fram dem igen. Hela lördagen stod båda buketterna kvar i trappan, och idag har en av dem stått på arrest där hela dagen. Skapligt nöjd vindstrappa vi lär ha som får njuta av så vackra blommor!
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 
 

Kommentarer :

#1: Krister

Om föräldraledighet

De allra flesta mammor VILL vara hemma och de
bestämmer först ur sitt eget intresse och sen får
mannen ta det som blir kvar. Det är KVINNAN
som är problemet och som skall påverkas och
inte se mannen som problemet. Det kom redan
regeringens utredare fram till 2006, vilket var
Karl-Petter Thorwaldsson. Thorwaldsson utredde
på Perssons uppdrag föräldraförsäkringen och är
nu LO:s ordförande.

skriven

Kommentera inlägget här :