Egentid och januarilöfte

 
Jag har en söndagsmorgon i soffan. Alldeles ensam, bara i sällskap av "Haninen" och reprisen av Skavlan. Så mysigt. Erik har en välförtjänt sovmorgon och björnen är hos mormor och morfar. Låter kanske konstigt att en person som varit heltidssjukskriven sedan september längtar efter lite ensamtid, men det är en sån skillnad att ha det när man inte är ensam. På vardagarna påminns jag bara om att jag är hemma för att jag mår dåligt och egentligen skulle ha kunnat vara på jobbet och träffa kollegor och åstadkomma saker. Såhär på helgen kan jag liksom låtsas att jag bara är ledig, plus att det är så mycket mysigare när man vet att det finns någon mer i huset.
 
 
Så jag och Haninen har druckit te och packat upp ett paket som kom med posten i veckan. Kolla bara på det här underbara babynestet, från NG Baby. Det är gjort av linne och färgen är ju fantastisk. Det är slutsålt nästan överallt men jag hittade ett på Ellos, och färgen är precis lika fin i verkligheten som den ser ut på bilden. Med Björn hade vi inte fattat grejen med babynest, han skulle ju ändå sova i sin egen säng bredvid storsängen, inte skulle vi våga ha en spädis i sängen mellan oss. Sen kom då spädisen och han hade en helt annan agenda. Det visade han tydligt redan de nätter vi "sov" på BB. Han skulle vara max två millimeter från oss hela tiden. En vänlig barnmorska sa när vi skulle åka hem, och redan hade tillbringat fyra nätter med att turas om att sitta i en stol med onöjd bebis, att "Om ni vill sova nåt kommande månader skulle jag köpa ett babynest om jag var som er". Så det var bara att ta bebis i bilen och åka och köpa ett på vägen hem. Med andra ord fanns inte särskilt mycket tid till eftertanke, vi tog helt enkelt det som hade högst kanter och ändå ett gulligt mönster. Men nu när jag livsfarligt nog haft massa tid att faktiskt fundera och surfa runt så bestämde jag enväldigt att vi nog verkligen behöver en nytt till Lillstrumpa :) Från samma märke och samma modell - kanterna är verkligen jättebra - men en mer Alex-genomtänkt färg. 
 
 
 
En ny skötbädd är lite mer befogad. Den gamla har verkligen blivit sunkig efter många många blöjbyten och många tvättar. Det roliga var att både Erik och jag föll för det här mönstret. Jättefin! Men precis just nu känns det nästan lite trist att byta ut det gamla, det är mumintrollen på det, och IGÅR, efter två år och fyra månader, upptäckte Björn dem för första gången, hehe. Han hade stått uppepå skötbordet när Erik klädde på honom och plötsligt tittat ner och sagt "Lilla My!!!" "Och troll!! Mumintroll!!" "Aggissandra!!! Det är troll här!!!" Tyvärr hörde inte Aggissandra (det är alltså jag, när han blir lite exalterad räcker det liksom inte med mamma) detta eftersom jag var på nedervåningen, men jag älskar hans entusiasm :)
 
 
 
Jag har förresten bestämt mig för att ha ett januarilöfte i år. Som jag skrev om här kommer jag inte ha några nyårslöften i år eftersom det är så strikt och det lätt blir nåt dåligt av det när man inser att man har brutit dem, utan istället satsar jag på övergripande mål för hur jag vill att mitt år ska vara. Men ett januarilöfte ska jag kosta på mig, och det är att jag ska ha tulpaner hemma från och med nu och åtminstone tills bebis är här, dvs under min hemma-och-tyck-synd-om-mig-själv-sjukskrivningsperiod. Det är så underbart med tulpaner och jag tycker faktiskt att de är nästan lika fina när de blir så här vildvuxna. De här köpte vi förra fredagen så kan man tolerera lite galnare tulpaner har de faktiskt ganska lång livslängd. 
 
 
 
Nu ska jag övergå till reprisen av På spåret istället, och dricka lite mer te, och fortsätta beundra nya babynestet. 
 
Ha en skön söndag!
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 

Kommentera inlägget här :