Hej vecka 37!

När jag klickade in i gravidappen imorsen hade den uppdaterat sig med en ny liten ruta där det stod "Nu börjar det närma sig! 95% av alla födslar sker mellan vecka 37 - 42. Klicka här när du har fött för att aktivera barnläget." Det låter lite coolt på nåt sätt, som i nån actionfilm eller nåt. "Going into stealth mode..." "Captain, aktivera barnläget" Men också helt gaaaalet, för nu är vi liksom framme. Just nu har jag en 2941 gram tung kompis inne i magen som typ är klar att komma ut. Igår åt jag min sista trombyl (blodförtunnande i förebyggande syfte mot havandeskapsförgiftning) som jag ätit dagligen sedan vecka 10. Det är dags att på riktigt börja förbereda oss både mentalt och fysiskt. Gah så spännande!!
 
Såhär säger 1177 om veckan:
..............................................

Barnets utveckling

Nu väger fostret ungefär 3 kilogram och är cirka 48 centimeter långt, men det skiljer sig mycket mellan olika barn.

Fostret tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten. Lungorna är de sista organen som mognar.

............................................

Igår gjorde vi ultraljud igen och det syntes tydligt att bebisen låg och övade på att andas, häftigt. Jag har däremot ganska svårt att andas. Känner mig stor och tung och otymplig. Har ont nästan hela tiden och svårt att sitta och snudd på värre att ligga ner. Fast den här solen som tittat fram de senaste dagarna är mycket bra för mig, även om jag mest är inne blir jag på så mycket bättre humör av den. Börjar dessutom inse att det här är ett ändligt tillstånd. Visst, jag är sjukskriven, men jag är det på grund av något som kommer ta slut, och det ganska snart. Det känns så himla skönt.

Älskar ljuset nu. På övervåningen skiner solen in och här nere blir det också så ljust och fint, fast vi bor med stora hus runt om, det är underbart!
 
Jag gör små punktinsatser här hemma nu så idag har jag fixat med tvätt en stund igen, så mycket tvätt hela tiden, förstår inte hur det går till. Men jag har sorterat lillstrumpas kläder och kan konstatera att kläder i storlek 56-62 inte direkt är något vi lider brist av, haha. Och så kan jag bli helt häpen när jag upptäcker hur fint de små pyjamasarna matchar med papper-påsar-snöre-förvaringen till exempel och kommer helt av mig och måste ta ett kort. Gulligt eller sjukt jobbig egenskap? Den dyker upp hela tiden nämligen, ska snabbt sortera lite papper som ska slängas, fastnar en timme för att bläddra igenom en tidning. Ska plocka ur disken, råkar som första grej ta ur en fin burk, kommer på att man skulle kunna göra ett stilleben av den och en tulpan och en ljuslykta, gör det och glömmer resten av disken. Osv. Kan väl konstatera att jag är gift med en väldigt tålmodig man. Och att det åtminstone blir roligare bilder på bloggen tack vare den egenskapen, bilder på en urplockad diskmaskin hade kanske inte varit så inspirerande :)
 
 
 
 
Hoppas ni har en fin onsdag!
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentera inlägget här :