Slut på planerandet!

 
 
I lördags fyllde Lova en månad. Det är helt vansinnigt vad fort den här månaden har gått. Samtidigt som det känns så himla konstigt att hon inte alltid har funnits. Vi pratade om det idag, att när Erik fyllde år i slutet av februari fanns hon liksom inte. Och nu fyller jag år imorgon och det är så självklart att det måste planeras lite runt henne. 
 
På tal om det här med planerande. Oj oj oj vad jag hade glömt hur det är att ha en bebis. Trots att det bara är två och ett halvt år sedan. Det går ju aldrig att lägga upp en plan för dagen till exempel, och vi är nuförtiden alltid 30-60 minuter försenade till allt, förutom saker vi verkligen måste komma i tid till, då är vi typ en halvtimme för tidiga istället. 
 
För mig som är en människa med kontrollbehov är det minst sagt lite frustrerande, och jag kommer ihåg att det tog ganska lång tid för mig att komma in i den här nya lunken när Björn vad bebis, och så blir det nog även nu. Som precis just nu till exempel. Jag hade tänkt att jag skulle sova middag tillsammans med Björn nu på eftermiddagen eftersom vi haft en lite knackig natt. Och då skulle Erik, som brukar passa på att spela lite tv-spel när Björn ändå sover, lägga sig med Lova uppepå sig så hon fick sova på honom, då brukar hon sova som allra längst och bäst. Men givetvis bestämde sig Lova för att vara tvärpigg nu. Och Erik hade egentligen större behov av att vila just nu, så då var det bara att ta ungen med tefatsögon och gå ner igen. Väl nere la jag ifrån mig henne i hennes babynest för att gå på toa, och när jag kommer tillbaka har hon tvärslocknat. Men nu vågar jag inte gå upp med henne igen för då kommer hon garanterat vakna, och det är ingen större idé för mig att lägga mig här nere för när hon ligger själv sover hon ganska korta stunder i stöten. 
 
 
Men det är ju helt enkelt så att under bebisperioden får man koppla bort planerandet och låta det bli som det blir. Och det går inte att köra på med andra saker i samma tempo som tidigare. När jag insåg det med Björn blev allt lättare. Skillnaden nu är väl förstås just Björn. Han har behov av att bli underhållen, få mat på bestämda tider och sova middag och gå och lägga sig i vettig tid. Och det kräver förstås en del planerande. Men jag tänker att man kommer komma in i det också och hitta någon sorts rutiner som fungerar. Vi är ju lika nya på att vara tvåbarnsföräldrar nu som vi var på att vara småbarnsföräldrar för ett par år sedan, och det löste sig ju tids nog. 
 
 
 
Jag fyndade några gamla äggkoppar för en krona styck innan påsk, finns ju mycket man kan använda dem till förutom just vanliga ägg!
 
 
Och så några jättefina gamla trätuppar att hänga tillsammans med påskäggen. Björn var så exalterad över påskriset, det blir verkligen en annan nivå på allt pysslande med en tvååring i huset, nivåskillnaden i år var ca fyra gånger så många ägg i riset som jag brukar ha :)
 
Hoppas att ni har haft en fin påskhelg! Den gick fort tycker jag, men vi har hängt massor med min släkt vilket varit väldigt trevligt. Och imorgon blir det en intensiv dag med både min födelsedag och påskfirande med Eriks släkt, så påsken är inte riktigt slut än för vår del.  
 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentarer :

#1: NORRSKEN EMMA

så fiint påskpynt :D

ha en bra dag
kram

Svar: Tack så mycket! Och detsamma! :)
Alexandra

skriven

Kommentera inlägget här :