Kalasfixerier och badskräck

 
Imorgon fyller Erik år, och det ska ju firas! Vi ska ha lite släktkalas här imorgon kväll så nu bakar jag och Björn kladdkakor för fullt. Det är så roligt att han faktiskt kan vara med på ett hörn. Visst, han kanske inte är den mest aktiva medhjäparen, och precis efter att kortet tagits så somnade han, men jag känner ändå ett visst stöd. Det är himla kul och annorlunda att ha en liten filur som hänger med hela tiden :)
 
Ikväll ska den här lilla medhjälparen få hänga med på kören, spännande. 
 
 
Kladdkakan jag bakar är världens lättaste och en garanterad succé. Har använt samma recept sen jag var barn, och vi har döpt den till "Hundens kladdkaka". Jag inser att det kanske låter lite konstigt och oaptitligt, men det är bara för att på tidningsurklippet med receptet som sitter hemma hos mamma och pappa är det en tecknad bild på en hund :)
 
Ingredienser:
  • 1,5 dl mjöl
  • 3 dl socker
  • 100 g smält margarin
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 2 ägg
 
Gör så här:
Smöra och bröa en form. Jag brukar använda kokos istället för ströbröd, blir prima. Smält smöret och rör ihop med allt annat. In i ugnen ca 20 minuter på 175 grader. Om det inte är ett akut chokladsug - tro mig, de kan inträffa - så rekommenderar jag att man gör kakan dagen innan man ska äta den och låter den stå i kylen under natten. Servera med grädde och gärna bär. 
 
På tal om något helt annat - är det förresten nån som har ett bra tips på hur man får sin onge lite mindre livrädd för att bada? Han avskyr verkligen det. Får panik och bara skriker och tittar på oss som vi är världens sämsta föräldrar. Sen så fort han får komma upp ur badbaljan är han en solstråle igen, så det ger ju inga bestående men, men det är lite svårt att tvåla in panikslaget barn, speciellt nu när han faktiskt har lite koll och kan streta emot en massa. Det är klart att det går att bada honom så också, men vill ju gärna att han ska tycka att det är mysigt och kul. 
 
Vår utsikt för en liten stund sen, välkommen åter vintern!
 

Kommentera inlägget här :