Hej vecka 32!

 Idag gick vi in i vecka 32, woho! Jag har ägnat de senaste dagarna åt att vila. Det här med jullov tog verkligen på krafterna även om det har varit oändligt mysigt. Så fort jag blev ensam hemma igen så var det som att trycka på en knapp och jag bara sover. Fast jag sover inte så jättebra på nätterna direkt så jag antar att det är det jag tar ifatt på förmiddagarna sen. 
 
Så här säger 1177 om barnet i vecka 32:
...........................................
Barnets utveckling

Fostret väger cirka 1,8 kilogram och är runt 44 cm långt. Hos vissa kan barnet redan ha lagt sig med huvudet nedåt, för andra dröjer det längre. Några få foster fortsätter att ligga med stjärten nedåt ända till förlossningen. Det är vanligare hos förstföderskor att barnet lägger sig med huvudet nedåt tidigt.

Fostret börjar bli för stort för att röra sig fritt i fostervattnet och sparkarna blir mer som knuffar.

............................................ 
 
Det känns ju som att det stämmer ganska bra med tanke på att hon vägde runt 1700 gram förra veckan. Och med huvudet neråt har hon legat i flera veckor, jisses vilka sparkar jag får upp mot revbenen nu. Ibland kan jag inte ens sitta upprätt för att hon tycker att det blir för trångt och börjar protestera. Jag har mått mer illa den här veckan, känns som att det går lite fram och tillbaka, men nu är jag sjukskriven graviditeten ut så då stressar det mig inte så mycket längre. Jag försöker gilla läget istället så gott det går. Erik och jag pratar mycket namn här hemma. Det är så svårt! Vi hade ett flicknamn redan innan vi blev gravida med John men nu har det gått så många år och det känns inte lika aktuellt längre, så då ska vi plötsligt komma på ett nytt. Superklurigt. Nu ska det ju dessutom passa bra ihop med Björn. Men roligt förstås!
 
Imorgon ska vi börja gå i föräldragrupp också. Det är ju bara två månader kvar nu! Ska bli kul att se om det är några andra vi känner igen som också är beräknade ungefär samtidigt. Förra föräldragruppen vi gick i med Björn var jättestor, jag tror att vi var 16 par, så det var lite svårt att få kontakt direkt i början, så det blir spännande att se om det är lika många eller färre den här gången. 
 
 
Nu ska jag äta lite mellanmål innan det är dags att hämta Björnen på förskolan. Jag tänker att det som ett led i det här med att städa ut julen måste ligga på mitt ansvar att äta upp de sista pepparkakorna :)
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 

Kommentera inlägget här :