Förlossningsbrev

Jag har några saker som står på min att göra-lista för den här graviditeten som jag liksom skjutit på ett bra tag nu. 14 mars har känts så oändligt långt bort. Men imorgon går vi in i februari och jag går in i vecka 35 så det börjar helt klart närma sig. Förlossningsbrevet är en av de sakerna. Med John där i vecka 24 hade jag väl knappt hunnit fundera på om det var något man borde skriva eller inte, men med Björn skrev jag ett, och jag har i efterhand tyckt att det var väldigt bra. Alla barnmorskor som hade ansvar för oss under det knappa dygn min förlossning pågick tog sig verkligen tid att läsa det och det kändes att de gjorde sitt yttersta för att vi skulle få det som vi ville. Nu var det väl inte direkt några jättekrav vi ställde, haha, men till exempel att vi gärna inte ville bli lämnade ensamma alltför mycket eftersom både Erik och jag upplevde en stor oro inför att något skulle gå snett, och så skrev jag ner lite hur jag tänkte om smärtlindring. Allt sånt som är skönt att slippa ha i huvudet (och framför allt lyckas förmedla) när man är mitt inne i en förlossning. 
 
 
Så nu har jag plockat fram vårt gamla brev och ska ägna dagen åt att uppdatera det. Med en paus för att gå till barnmorskan. Björn ska få följa med idag. Vi pratade om det igår att jag skulle dit och då tittade han mycket förnärmad på mig och sa att "Björn vill OCKSÅ gå till ba-mosskan!", och eftersom han ändå har sin lediga dag från förskolan idag så passar det ju bra :) 
 
Vi gjorde en annan sak i helgen också som har stått på min att göra-(eller snarare vill göra-) lista. Nämligen en gravid- och familjefotografering. Så himla roligt! Vi åkte ut till Oset utanför Örebro i lördags och fotade tillsammans med fotograf Maria Westerlind, och jag fick låna jättefina gravidklänningar och kände mig snudd på som en prinsessa för en stund. En ganska kall prinsessa med ilskna fogar visserligen, men det hoppas jag inte kommer synas på bilderna :) Har fått ett par små smakprov än så länge och de bilderna är jättefina så jag ser verkligen fram emot att få se de andra. 
 
 
Än så länge har jag dessutom lyckats hålla mitt januarilöfte om att alltid ha tulpaner hemma. Vilda och galna är de, men fina!
 
Förresten, ni som har fött barn eller som väntar barn, hur tänker ni kring förlossningsbrev? Bra eller dåligt? Nödvändigt eller inte? Något särskilt ni är glada att ni skrev med?
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentera inlägget här :