Äntligen har vi ett vettigt namnförslag!

Åh vad svårt det är att komma på bebisnamn. Jag har alltid tänkt (efter två pojkar när jag började tro att vi inte kunde få en flicka) att det skulle vara så mycket lättare med tjejnamn. Pojknamn är klurigt men tjejnamn finns ju en miljon fina. Vi har haft ett tjejnamn på förslag ända sedan innan John faktiskt, som har känts helt självklart. Ända fram till nu, när det faktiskt aktualiserades att vi behöver ett tjejnamn. Då börjar vårt namn kännas lite uttjatat på något konstigt sätt, plus att så många små flickor heter det, inte lika speciellt som det var då för flera år sedan. Så då fick vi liksom börja om på ny kula. Så vi tänker och tänker och tänker. 
 
Björn är förstås involverad i tänkandet, och ganska ofta frågar vi honom vad lillasyster ska heta. Två namn som har varit väldigt frekventa sista tiden är "Pappa" och "Ett namn". Vi har försökt förklara att det kan bli lite förvirrande eftersom pappa ju redan heter pappa, och att Ett namn kanske inte är ett optimalt, just, namn. Men han är inte riktigt övertygad om våra argument.
 
Men så för någon vecka sedan kom det ett helt nytt namn. Jag vet verkligen inte var det kommer från, men det är komplett med efternamn och allt. Så fort vi frågar Björn nu vad lillasyster ska heta ler han med hela ansiktet och säger:
 
"Mammut! Mammut Mathisen!"
 
Jag måste erkänna att det kanske inte riktigt är vad jag hade tänkt mig, men det passar ju i alla fall ihop med Björn så tillvida att båda följer djurtemat. Och Erik och jag har helt klart en annan press på oss nu. Kommer vi inte på ett bra namn snart så blir det Mammut Mathisen :)
 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentarer :

#1: Anonym

Det är faktist ett barn på dagis som heter! Men det är en pojke, tror de pratar arabiska så på arabiska skulle det bli ett pojknamn.. 😊 kram Elin D

Svar: Nej men, vad roligt! Då är ju inte Björn helt ute och cyklar ändå :)
Alexandra

skriven
#2: Sanna

Vår Ludvig ville döpa lillasyster till Kicki-Ulla Kempe. Fantastiskt, men nej. ;)

Svar: Haha! Hur kunde ni INTE välja detta underbara namn?! ;)
Alexandra

skriven

Kommentera inlägget här :