Boktips: Sångböcker med musik

Äntligen fredag! 
 
Vi har haft en småhängig björnunge hela veckan här och kombinerat med en utslagen och illamående mamma är det... nej just det... ingen strålande kombination. Speciellt inte för pappan i familjen kan jag tänka. Så fredagen är efterlängtad. Vi klarade tre och en halv vecka på förskolan innan det blev dags för familjens första VAB. Och det var ändå över förväntan måste jag säga, är så glad att vi klarade oss igenom inskolningsveckorna. Nu har vi en febrig och ledsen liten unge här, stundvis, och stundvis en sjövild och helgalen sjukling. Är inte det ganska konstigt med småbarn? Själv blir en ju helt förbi av en rejäl förkylning medan de små med jämna mellanrum verkar ha hur mycket energi som helst trots feber i kroppen. 
 
 
 
Och nu så vill jag sjunga, 30 sånger av Astrid Lindgren, Mamma Mu och Kråkan av Jujja Wieslander och Fler svenska barnvisor av Martin Östergren och Jens Magnusson. 
 
Jag kom på att jag ska passa på att tipsa om några böcker. De här (och några fler liknande) har vi haft sedan Björn var liten och han har alltid tyckt om dem, men nu sista tiden fullkomligt älskar han dem. Han spelar och spelar och spelar. Och tittar på bilderna och "läser". Det är alltså sångböcker med fina bilder och noter och text. Och så inspelade musikbakgrunder som är lätta att starta även för barnen. Så kan man sjunga med eller bara lyssna på musiken. Björn har dille på Pippi Långstrump just nu, och det verkar även ha resulterat i att han har lärt sig känna igen siffran ett för han lyckas hela tiden få igång sången själv. Det är ett perfekt sätt för oss vuxna också att fräscha upp minnet av barnsånger som sitter någonstans långt bak i huvudet, eller lära sig nya på. 
 
 
 
Men nu ska jag packa i ordning lite här. Imorgon ska vi nämligen till Uppsala, Johnpojkens födelsestad, på bröllop. Jag har inte varit där något mer efter att vi lämnade Akademiska på våren 2013 så det blir fint att återse staden. Och alltid härligt med bröllop. Får hoppas att illamåendet håller sig i schack bara.
 
En fin helg önskar jag er! 
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentera inlägget här :