Sömnlösa nätter i Nora...

Bergslagens svar på Sleepless in Seattle! Men alltså, vad är grejen med att man inte kan sova på nätterna som gravid? Det där med att man ska "vänja sig för när bebisen sen kommer blir det inte mycket sömn" köper jag inte, i så fall vore det väl smart att kroppen försökte sova så mycket som möjligt innan bebisen kommer istället.  I vanliga fall sover jag som klubbad. Jag hinner knappt säga godnatt förrän jag har somnat och sen (förutom när Björnen härjar runt) sover jag tills klockan ringer. Men som gravid, alla tre gångerna, är jag absolut klarvaken på nätterna. Jättetrött, men klarvaken. Inatt till exempel somnade jag vid niosnåret mitt i ett avsnitt Lilyhammer (som förresten är en fantastiskt rolig serie, Netflix-tips, om ni har missat den) och vaknade klockan två. Absolut klarvaken. Jag var inte kissnödig, ingen huvudvärk, inte särskilt orolig, jag mådde faktiskt inte ens särskilt illa, jag var bara klarvaken. Efter nån timme gav jag upp och började slösurfa lite. Finkammade instagram efter fina julkonton, gav mig lite slumpmässigt in i facebook-diskussioner om huruvida diskmedlet Yes är miljöfarligt eller inte, osv. Försökte somna om ett tag, gav upp, och så fortsatte det fram till klockan halv sex när jag äntligen kunde somna. Och det är säkert minst 2-3 nätter per vecka jag håller på så. Riktigt segt. 

 
Vi har haft sjukstuga här hemma jättelänge och jag har konstigt nog klarat mig hyfsat än så länge, peppar peppar. Både Björn och Erik har varit/är superförkylda och det har varit dåligt med energi. Men i helgen piggade Björn på sig ordentligt i alla fall. Vi hade mysmorgon och knallade runt i nattsärken halva förmiddagen. Eller ja, säkert till klockan nio, halva förmiddagen för en småbarnsförälder. Och Björn kunde inte riktigt låta bli att testa kameran. Eller mammans gränser. Ett nej är inte värt särskilt mycket dessa dagar i små öron, han bara ler lite och fortsätter med det han gör. 
 
Nu ska jag i alla fall se om jag kan få lite mer sömn inatt. Alternativt hitta några fler roliga instagramkonton kanske. Fortsätter det så här får jag snart skriva ett blogginlägg med bra instagramtips :)
 
Hoppas ni har en fin kväll och får en bra natt med mycket sömn!
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
Taggar: Gravid;

Kommentera inlägget här :