Höstfint

Igår låg jag på soffan hela dagen men sedan när Björn kom hem från förskolan lyckades jag uppbåda lite energi så vi köpte en ljung och så pysslade vi lite utomhus medan Erik gick in och började med maten. Det är ju otroligt tacksamt med en tvååring för det krävs så lite för att det ska vara spännande och kul. Vårt utepysslande pågick i kanske tjugo minuter och gick ut på att vi hjälptes åt att sopa undan alla löv från gången och sen gjorde vi fint på bordet. Moster Vickan skulle komma förbi så då sms:ade vi henne och sa att hon var tvungen att komma trädgårdsingången och så satte vi ljungen i en kruka (alltså verkligen bara puttade ner den i en ytterkruka) vilket var roligt för det kunde Björn göra själv, och så hämtade Erik ett par nya ljus som vi satte i ljuslyktorna vilket också var jättespännande. "Niiiiia joos! Niiiiia joos!" Han pratar så mycket (Björn alltså, ja Erik också men det är inte direkt nån nyhet) nu så det är inte klokt, det kommer faktiskt nya ord varje dag, både sådana han härmar från oss och sådana han bara säger. Jaha, kunde du säga lastbil? Ok... 

 
Några pumpor och kastanjer fick vara med och sätta höststämningen. Jag vill ju egentligen ha jul nu men det är ju faktiskt höst och det finns mycket fint att höstpynta med också. 
 
 
Och den här lilla Fairyn är ju fantastisk. Den här rosenbusken var det första jag planterade när vi hade flyttat hit, och den har verkligen inte trivts. Vi har dålig jord tror jag, och framför allt alldeles för mörkt. Vår lilla trädgård ligger alltid i skugga eftersom vi har så stora träd. Så i år trodde jag faktiskt att den var helt död, men så kom det en grön gren, och nu i oktober har dessa tre små rosor slagit ut. De är så fantastiska, jag har alltid älskat Fairy. När vi bodde i Örebro växte det en stor sådan buske nära vårt hus och den blommade alltid långt in på hösten, till och med efter att första snön hade kommit. Och de är fina att dekorera med, både på vårt bröllop och när Björn fyllde ett hade vi sådana som bordsdekorationer. När vi en vacker dag har en riktig trädgård kommer det garanterat vara det första jag planterar igen. 
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :