Hej vecka 20 och hej Lillasyrran!

 

 
I onsdags gick vi in i vecka 20. Halvvägs!! Och igår gjorde vi rutinultraljudet. Oj vad nervös jag har varit inför det. Trodde inte att jag skulle vara det eftersom jag känt rörelser rätt länge redan och gjort två ultraljud tidigare, men jag insåg det när jag skulle försöka somna i onsdags att jag var helt speedad. Ultraljudet gick dock bra, tack och lov. Allt såg helt normalt ut och det är en liten tjej. Björn ska få en lillasyster och vi ska få en dotter. Helt underbart. Jag har alltid drömt om att jag ska ha en hel massa barn, och det vet jag ju nu att jag inte kommer få med tanke på vilken psykisk och fysisk påfrestning det är för oss att gå igenom en graviditet, men jag har också alltid tänkt att jag skulle vilja ha en storebror och en lillasyster. Och bara allt får gå vägen nu så ser det ju faktiskt ut att bli så. Lite för bra för att vara sant nästan. Hon verkar dock sjukt envis för vi fick ta ultraljudet i tre etapper utspridda under dagen för att barnmorskan skulle lyckas få bra bilder för mätning av hjärtat och profilen. Hon la sig hela tiden med ryggen mot ultraljudskameran och vägrade vända på sig :)
 
Förra veckan har fortsatt väldigt lik de senaste. Illamåendet blev aningen bättre och då försökte jag dra ner på medicineringen och fick snabbt ångra mig. Foglossningen är lite värre men blir bättre när jag vilar. Kommer vara hemma på heltid ett tag till så det är ju just vad jag har möjlighet att göra, vila alltså.
 
...............................................
Så här säger 1177 om barnet i vecka 20:
 

Barnets utveckling

Halva graviditeten har gått. Så här långt växer alla foster ganska lika. Men från och med nu blir det större skillnader mellan olika foster.

Fostret väger nu ungefär 350 gram och är runt 24 centimeter långt. Det har fått ögonfransar och kanske lite hår på huvudet. Svettkörtlarna blir färdiga nu, men fostret kommer inte att börja svettas förrän efter födseln.

Fostret har fått känsel och kan känna smärta. Det kan göra avancerade rörelser som till exempel bakåtkullerbytta.

................................................

 

Och nog gör hon kullerbyttor allt. Det är ett väldans tjohej i magen med jämna mellanrum. Min julcraving håller i sig också. Har faktiskt inte gett mig på vare sig glögg eller saffransbullar än, men julmust! Den här kan jag varmt rekommendera, tror att det är en nyhet för i år. Så himla god och dessutom ekologisk. 

 
Och jag säger bara det, på tal om lussebullar, kolla in den här pyjamasen från Lindex, ett måste för Björnungen till december :)
 
 
Nu är jag helt slut. Hade för en sekund tänkt att jag skulle hålla mig vaken för att se vem som åker ut från Idol men jag inser att det inte finns en chans. Lika bra att gå och lägga sig som att somna i soffan. Imorgon kommer några av Eriks släktingar hit på lite fika, ska bli mysigt. 
 
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :