Hej vecka 19!

En vecka till har passerat och vi går in i vecka 19(!!) idag. I och med det här illamåendet har jag liksom inte riktigt fattat att det går framåt, i mitt huvud är vi cirka i vecka 11 eftersom jag mår så illa fortfarande, för efter vecka 12 blir det ju spökveckor parallellt med rosa skimmer, eller? Fast rosa skimmer är det allt måste jag erkänna. Var hos barnmorskan häromdagen och fick höra små hjärtljud, och då skimrade det till. Och så var mitt blodtryck bra, det har varit stabilt och fint hela tiden än så länge och inte minsta tillstymmelse till protein, vilket gör mig så oändligt tacksam. Ju närmare John-veckorna vi kommer (läs mer om min första graviditet här och om havandeskapsförgiftning i allmänhet här) ju nervösare blir jag ju förstås så därför är det så skönt att få små kvitton då och då på att allt än så länge ser bra ut. 
 
Det har rumlat runt i magen som aldrig förr den här veckan vilket är väldigt häftigt. Två saker som är mindre häftiga är sömnlösheten - ligger vaken flera timmar på nätterna, helt klarvaken - och foglossningen. Foglossningen har verkligen tagit fart den här veckan, kan inte stå mer än korta stunder och får jätteont när jag försöker ta små promenader. Så den här skönheten har fått flytta in här hemma.
 
 
Cykla är ju mycket bättre än promenader när man har problem med foglossning och jag är ju något av en mespropp så att cykla omkring på en massa hala löv och snart (förhoppningsvis) massa snö kändes inte helt lockande. Så då utnyttjade jag fantastiska facebook och fick på några timmar tag på en billig, begagnad träningscykel en kvart hemifrån. Helt perfekt!
 
Så här säger 1177 om bebben i vecka 19:
...........................................

Barnets utveckling

Fostret är nu ungefär 22 centimeter långt, väger runt 280 gram och kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Fostret har även fått små tunna hårstrån över hela kroppen, som kommer att falla av innan det är fött. Hårstråna skyddar den känsliga huden.

Bakom anlagen för mjölktänderna finns nu även anlagen för de permanenta tänderna som barnet ska få senare i barndomen.

..........................................

 

Och så här ser magen ut i vecka 19. Känns som den är i vecka 29 ibland... Det märks tydligt att det här är tredje graviditeten, i vecka sex var det som att magen ba "Jajemen, det här känner jag igen, jag vet hur man gör, nu kör vi!!!" och snabbspolade fram till vecka 14 direkt :)
 
Idag är första dagen på över en vecka som det inte finns någon sjukling hemma så nu ska jag bara vila, vila och så kanske vila lite. 
 
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 
 

Kommentera inlägget här :