Gudomligt god morotskaka

Förra helgen fick vi besök av några av Eriks släktingar och vi bestämde oss för att baka något. Morotskaka, föreslog Erik och eftersom ingen av oss hade bakat det förut tyckte vi det lät kul. Jag googlade recept och hittade Leila Lindholms. Hon marknadsförde det med "Det finns många recept på den här saftiga, amerikanska morotskakan. Men det här är det bästa och saftigaste receptet på morotskaka." Haha! Klart man väljer det bästa och saftigaste receptet, tänkte vi :) Plus att jag rent generellt tycker att hennes recept brukar vara jättebra, så det var ju ingen vild chansning heller direkt. Hur som helst så bakade vi morotskaka och den blev så sjukt jäkla god. JA, jag kan inte annat än att hålla med om att det måste vara det bästa receptet! Det finns här om du också vill prova. Det var inte särskilt svårt alls heller. Den enda ändringen vi gjorde i receptet var att vi gjorde dubbel sats av frostingen och pressade i lite limesaft i den också. Det är ju ändå frostingen som är det godaste på en morotskaka!

 

 
Björn ville också baka kaka, så han bakade vatten- och morotsskalskaka. Det var längesen jag hörde honom skratta så mycket så han fick stå där en god stund och plaska, men till slut tog gravidtålamodet slut när det hade bildats ett mindre hav på golvet nedanför honom och han började "baka kaka" genom att faktiskt hälla ut vatten på golvet, så då var det slutlekt :)
 
Alltså dessa fantastiska öron... <3
 
Hoppas ni har en fin kväll! Erik och Björn ska ha lite höstlov här i veckan så det blir mysigt för mig med sällskap.
 
Förresten, jag gör en liten insamling till Musikhjälpen, läs mer här om du är intresserad!
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :