En ny sorts teatermöten

Jag älskar våra teatermöten nuförtiden! Jag är med i en amatörteaterförening och har varit med sedan starten för snart tjugo år sedan. En hel del har hänt sedan dess även om många av oss är samma personer som var med då. Till exempel det här att det de senaste åren liksom har fötts en ny generation av teaterapor. Härligt! Just nu har vi mötena hemma hos Erik och mig av praktiska skäl (lättare med småbarn när vi ändå bara sitter och pratar och inte kommit igång med repetitioner än) och det är strålande för mig. För då kan jag liksom vara med på ett hörn även om jag är helt slut. Jag fortsätter liksom bara att sitta i den soffa som jag har tillbringat resten av dagen i. Och det är så fascinerande att sitta och iaktta mötet. Kombinationen av Vi diskuterar viktiga saker och (som igår) Tre illbattingar mellan ett och två år springer/kryper runt och turas om att spela piano, tuta med bilar och jollra/prata högt är verkligen fascinerande. Ena sekunden kan vi knappt komma ihåg vad vi tänker och kan knappt göra oss hörda över ljudmattan och andra sekunden har vi plötsligt ett helt vanligt möte med tre små änglar som sitter knäpptysta i rummet bredvid och bygger med järnväg.
 
Tre scenarior som inte hade inträffat på ett möte för fem år sedan:
 
1. Plötsligt kommer Erik och jag på oss med att sitta ensamma (?) kvar i köket och bygga med klossar medan de barn som tanken var att vi skulle distrahera istället lever rövare inne på mötet.
 
2. Manusförfattaren förklarar något ur pjäsen, kommer till "och sen går de därifrån", varpå Björn stegar fram till honom och vinkar och mycket bestämt säger Hej då!! 47 gånger...
 
3. Barnen sitter försjunkna framför varsin skärm och kassören sitter istället förstrött och klappar på en stor enhörning hon har i knät. 
 
En salig röra men jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt!

Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :