Tomteverkstad

Björn pratar så mycket nuförtiden. Det är jätteroligt men ack så svårt att förstå ibland. Och då känner man sig ju så dum, för man vill ju inget hellre än att bejaka att han försöker och faktiskt prata med honom. Så när vi satt och åt frukost imorse sa han nåt som varken Erik eller jag förstod, men till slut föll poletten ned. "Bygga ihop" och "tomte" var det, men med helt andra bokstäver. Häromdagen hade vi några vänner här på besök och då fick vi en jättegullig byggsats i lera, och den stod kvar på köksbordet så det var den han hade fått syn på. Så så fort frukosten var undanstökad satte vi igång. Hela familjen. 

 
 
Man kan väl säga att Erik var något av byggledaren. Han är helt klart den mest konstnärliga av oss. 
 
 
Jag rullade långa korvar som fick bli skärp och muddar, och så lärde jag Björn att rulla. Körv! Körv! Är så sjukt gulligt att han tagit efter min mormors dialekt och säger körv istället för korv. 
 
 
 
Men till slut hade Björn lyckats knåpa ihop ett litet konstverk som med god vilja (och viss hjälp från mamman) faktiskt blev en liten domherre. Cirka två sekunder efter att jag tog kortet var den dock ingen domherre längre utan på väg att bli en ny körv :)
 
 
Jag tycker att det är så mysigt att vi har kommit till det stadiet att det faktiskt börjar gå att pyssla tillsammans. Det svåra är bara att veta vad som är lagom avancerat/roligt tycker jag.
 
Vad pysslar ni tillsammans med tvååringar?
 
 
Här är mästerverket som nu står på tork på köksbordet. 
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!

Kommentera inlägget här :