Nä nu kör vi!

Imorse när jag vaknade låg frosten vit utanför och termometern visade fem minusgrader. Erik och Björn satt och åt frukost och Björn var allmänt pepp. Det är så fantastiskt att han börjar bli en så medveten person. "Baka kaka" sa han och sken som en sol. Och så var det ju. Nu kickar vi igång julpysslandet på allvar här på Rådstugugatan, det är ju trots allt november! Igår kväll gjorde vi en pepparkaksdeg och den hade vi lovat att vi skulle baka av så fort vi hade ätit frukost. Jag tycker det är så spännande att tänka att vi skapar hans barndomsminnen nu. Han vet ju ingenting om vad jul är, utan upplevelsen blir ju för honom som vi väljer att göra den. Så jag berättade att vi skulle baka pepparkakor och lyssna på julmusik. "Baka kaka" och "peeeela" (spela musik) sprang han runt och sa sen medan vi diskade pepparkaksformarna och plockade fram bakbordet. Han var så ivrig att få på sig förklädet och bagarmössan. Det var väldigt viktigt att vi skulle tända ljus också. 
 
 
 
Han var väldigt tapper att baka också, det blev några kladdiga små björnar och hjärtan och ett och annat svärd :)
 
 
 
 
Jag förstår inte att det skulle krävas att jag blev förälder för att jag skulle börja göra egen pepparkaksdeg. Det är ju inte alls svårt och blir jättegott. 
 
Vad roligt det är förresten att ni beställer mina pannband!! Jag ska försöka göra klart den första beställningen imorgon så jag kan hugga in på nästa. Har fått in ett helt gäng nu men det finns fortfarande mycket garn kvar så tveka inte att skicka iväg ett mail om du också vill ha ett, mammaglitter@hotmail.com. Mer om projektet och om vad en beställning ska innehålla kan du läsa här
 
Hoppas att ni har en fin kväll! Det är så otroligt vackert med all rimfrost ute nu, som ett sagolandskap.
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 
 
 
 

Kommentarer :

#1: JUNITJEJ

Så gott det är med pepparkaksdeg! Färdiga pepparkakor också för den delen.

Svar: Ja eller hur! Fast pepparkaksdegen är nog faktiskt godast :)
Alexandra

skriven

Kommentera inlägget här :