Ett år med bloggen, jobbstart och förskolespaning

För ett år sedan i förrgår (ja jag vet, det är helt hopplöst nuförtiden att faktiskt lyckas tajma in sådant som "för ett år sedan idag") skrev jag det allra första inlägget i den här bloggen. Det var lite pirrigt, för första gången skrev jag i en blogg vars syfte var att vara offentlig. Inte så att jag tänkte mig att bli nya Blondinbella med hundratusentals läsare per dag direkt, men jag tänkte att det inte gjorde något om jag skulle få några läsare jag inte känner sedan tidigare. Och framför allt skrev jag för att jag skulle få något kreativt att syssla med i sovpauser och amningsbubblan här hemma. 
 
"Jag vill skriva om föräldraskapet, jag vill debattera, men jag vill framför allt pyssla och baka och läsa böcker att diskutera med andra, och då är ju bloggen ett fantastiskt forum."
 
Ja så tänkte jag mig det då. Och så har det väl till stor del blivit också. Det har blivit debatter, pysseltips, recept, böcker och glimtar från vår vardag. Och roligt har det varit! Och ni läsare har varit så fina. Och många, många fler än jag trodde faktiskt. Det är jätteroligt! Fina diskussioner och bra tips har ni gett mig också, speciellt sedan jag startade facebooksidan Mammaglitter som är lättare att kommunicera via. 
 
Men imorgon börjar jag jobba igen. Min evighetslånga föräldraledighet tar slut. Från början tänkte jag mig nog att bloggen skulle vara ett projekt under föräldraledigheten, men jag måste erkänna att det skulle kännas vansinnigt konstigt att bara sluta nu. Det är ju verkligen en hobby för mig. Och ett utlopp för kreativitet och tankar. Så jag tänker mig att jag fortsätter. Sedan får vi väl se såklart, vad det blir, hur mycket det blir och vilka svängar och riktningar det tar. Men hoppas att ni vill hänga med ett tag till! <3
 
 
Erik försökte provgunga Björn lite vid en av förskolorna men Björn skrek som en stucken gris,
vet inte hur vi ska tolka det riktigt... :) 

Och förskolespaning var det också ja. Såhär sista lediga dagen finns inte mycket tid för bloggande så då får en komprimera ihop flera inlägg i ett. Vi börjar närma oss dags att ställa Björn i kö till förskola. Så himla svårt. Vi har ett par starka kandidater som vi ska försöka besöka nu snart, och idag har vi varit på promenad och provgått hur långt det är dit. Ganska långt till den ena av dem tyvärr. Det är så svårt hur en ska tänka för jag kan tycka att det finns stora fördelar med att inte vara tvungen att ta bilen vid hämtning och lämning, men samtidigt får inte det vara något som styr vårt val helt och hållet. Ni som har barn på förskola, eller kanske jobbar inom en till och med, vilka saker tycker ni är viktiga att tänka på i valet? Ge mig gärna lite goda råd och tankar, det brukar ni vara så bra på!
 
Nu ska vi gå till mormor och äta dillkött. Vilken klassisk söndagslunch!
 
 

Kommentarer :

#1: Anonym

Hej! Kan inte låta bli att lämna en rad, och presentera mig själv. Maria heter jag och arbetar på din mans jobb. Först vill jag tacka för goda recept och en trevlig blogg! Mycket uppskattad. (Jag har allt tjatat lite på E om recept, länkar och inlägg :) när det gäller val av förskola kan jag bara förmedla hur jag och min man tänkte när det gällde våra egna barn, och mitt perspektiv från då jag arbetade som pedagog på förskola. Närheten har många fördelar, de kommande små vännerna bor (oftast) i närheten av förskolan de också, det blir lättare att inbjuda till spontan lek efter förskoletid och på helger (känns kanske fjärran nu, men tiden går fort!) att inte ägna för mycket tid åt "onödiga resor" är också skönt när båda så småningom arbetar, att bara komma hem och få tid till maten, varandra och allt det där andra som skall hinnas med på dygnets timmar är underskattat. Allt detta är ju förutsatt att det inte är stora skillnader på förskolorna. Bra pedagogik/pedagoger är viktigt, men enade föräldrar/föräldragrupp kan utföra mirakel (eller iallafall stora förändringar om det skulle behövas)
Nu blev detta en novell, men hoppas det kan ge lite idéer. Lycka till!

Svar: Hej Maria! Tack för din kommentar och vad roligt att du tycker om bloggen :) tack för värdefulla förskoletips, jag har inte tänkt på det så men det är klart att det är praktiskt med vänner som bor nära, har bara tänkt på att det vore skönt rent praktisk. Men så är det ju helt klart, när man själv var liten var det ju toppen att ha kompisar som grannar. Vi har lite tid till på oss att klura men helt lätt är det inte. Ha det fint! //Alexandra
Alexandra

skriven
#2: Anonym

Jag tycker att Esstorp är toppen. Engagerade pedagoger som vill ha kul på jobbet och därför hittar på grejer med barnen. Ofta promenader, skogen och olika utflykter. Litet, bara två avd vilket är en stor fördel tycker jag. Har erfarenhet av Hagbyängen också, både som förälder och personal. Lycka till i ert val! ✊🏼😬

skriven

Kommentera inlägget här :