Vinterstad

Igår var Erik hemma sjuk och vi tog en liten promenad tillsammans i det vackra vädret. Visst är Nora en riktig sommarstad, men jag måste säga att den är minst lika mycket en vinterstad. Så här när snön lägger sig över små röda och gula trähus blir det magiskt vackert, med kransar på vackra gamla pardörrar och stjärnor och adventsljusstakar i vartenda fönster, och nere vid sjön är det som hämtat ur en saga. Hur mycket jag än längtar till den dagen vi har ett eget litet hus får jag ändå nästan nypa mig i armen för att förstå att vi faktiskt bor mitt i den här lilla idyllen nu. I ett litet gult trähus med pardörrar och kakelugnar. Jag är så glad att mina barn får växa upp så här, glad och så oändligt tacksam.
 
Vi tog lite kort igår när vi var ute, så välkomna med på en liten vinterpromenad i min älskade stad!
 
Jag köpte en kärve på julmarknaden förra helgen som Erik fick hjälpa mig att sätta upp. Sen har jag stått och spanat i fönstret titt som tätt under dagen igår men det verkar inte som att fåglarna har fattat grejen riktigt. Ja se stadsfåglar... Äter de bara mat med knallgrönt nät runt eller?
 
Röda och gula hus så långt ögat når, och så snö snö snö!
 
En mycket ståtlig lingonkrans.
 
Och vår ännu ståtligare kyrka.
 
 
 
Jag längtar tills isen lägger sig ordentligt. Jag hoppas verkligen att den kommer göra det i år, jag är ganska feg med isar men när den är så tjock så att det går en bilväg tvärs över sjön eller åtminstone plogade promenadstråk längs strandpromenaden och ut till ön, då törs till och med jag ut och njuta. Kan tänka mig att Björn skulle älska det. 
 
Det inte finns en rak bräda nånstans på de gamla husen... Fantastiskt. Ända tills man ska sätta upp något på väggen, igår använde Erik ett vattenpass för att sätta upp en julbonad här hemma, men nog fasen ser den helt sned ut ändå :) 
 
Den här fina bilden ser nästan photoshoppad ut med de dramatiska molnen. Det är Erik som har tagit den. 
 
"Såhär ser jag dig!" konstaterade Erik, och ja, det skiljer ju faktiskt lite drygt en halvmeter på oss...
 
Det är nästan svårt att tänka sig att vi brukar sitta här inne i Strandstugans trädgård om somrarna och äta Noraglass.
 
Jag tycker så mycket om alla små gårdar. Det är ju alla de här gamla husen som gör det så svårt för mig att köpa hus. Jag vill bo som vi bor nu, fast lite lite utanför stadskärnan så vi får en trädgård istället för Willysparkeringen, men gärna med kakelugnar och träfasad och högt i tak och kanske en punschveranda. Ja ni förstår ju att utbudet på Hemnet inte direkt svämmar över av mina kriterier...
 
 
Luciamorgon har vi firat på förskolan och nu blir det en välbehövlig vilostund för mig. Hoppas att ni har en fin luciadag!
 
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 

Kommentera inlägget här :