Saffransskorpor med apelsin

 
Oj vilken trött dag jag har haft idag. Jag hade en läkartid i Örebro igår och sedan kom Erik och Björn in och mötte mig och vi åkte till Marieberg för att handla det sista inför jul. Jag underdriver inte om jag säger att vi var där i kanske lite drygt en timme bara, och då satt vi ner och fikade en stund också, och jag blev ändå helt slut. Och irriterad. Jag som brukar tycka att det är kul med mycket folk, Erik beskriver mig lite som att vara ute med en social drivmina just nu, man vet aldrig vad jag kan säga till vem och när. Jag hann bli skitförbannad på en stackars mobilförsäljare för att han kallade oss för sötnosar. Jag är ingen jävla sötnos, hade jag på tungspetsen, men eftersom vi bara passerade nöjde jag mig med att blänga ilsket och muttra nåt. När vi kommit på behörigt avstånd upplyste Erik mig vänligt om att han överhuvudtaget inte pratat med oss utan med två små tanter som stått bredvid oss. Jahopp. I alla fall så har jag sovit i stort sett hela dagen idag. Men när jag vaknade till framåt eftermiddagen bakade jag saffransskorpor. Och de blev jättegoda!
 
Glögg och saffransskorpor till ett avsnitt Game of Thrones ikväll.
 
Jag provade ett för mig nytt recept från Leila Lindholm, du hittar det här: https://www.koket.se/leilas-sota-jul/leila-lindholm/leilas-saffransskorpor-med-pistage-och-apelsin/

Jag brukar alltid baka klassiska skorpor utan några krusiduller, jag hoppar över mandlar eller eventuella nötter eftersom jag inte tål. Men de här skulle förutom nötterna även innehålla rivet apelsinskal, och eftersom jag ändå råkade ha ekologisk apelsin hemma så provade jag, och det blev super. Apelsin och saffran passar väldigt bra ihop och det gav något litet extra till skorporna tycker jag. Inte är de svåra att göra heller och går ganska snabbt. Kanske ett sista litet pyssel för morgondagen! Vi ska (läs Erik) göra en Jansson imorgon och så ska några paket slås in, men annars är det en ganska lugn dag. För mig måste ju alla dagar vara lugna nu men det är skönt att det inte direkt känns som att vi har något panikartat kvar som måste fixas. 
 
 
 
 
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentera inlägget här :