Jul i dagarna tre

 
Börjar ni komma i julstämning nu? Här hemma inleddes jullovet på riktigt igår kväll när Erik gick på välförtjänt ledighet. Vi har haft Björns gudföräldrar från Norge här i några dagar så Björnungen fick jullov redan i fredags. Känns fint när jag själv inte orkar ta hand om honom, så har han ändå fått vara hemma. Och så har vi redan firat vår första jul. Vi ska fira tre julaftnar i år. Första var igår med norska familjen, och så blir det julafton med min familj och juldagen med Eriks. Så himla bra för mig att alla tre firas här på hemmaplan eftersom jag inte direkt har någon ork att resa iväg någonstans. 
 
Tanken igår var att vi skulle ha ett minijulbord, men det blev nog det mesta från ett klassiskt julbord ändå :) Och så med några norska inslag. 
 
 
Jag älskar att duka och pynta, det tycker jag nog faktiskt är roligare än själva matlagningen. Men jag slog på stort i år och rörde ihop en rödbetssallad. Jag tycker att det är väldigt gott men brukar alltid köpa färdig. Och bjuds det på hemlagad är det så gott som alltid äpple i så då kan jag inte smaka i alla fall. Men det var inte alls särskilt svårt, och blev jättegott. Jag blev barnsligt förtjust när jag insåg att den såg ut precis som köpesalladen, haha. Jag använde mig av det här receptet från Linneas skafferi men tog helt enkelt bort äpplet. Men det blev visst ingen bild på rödbetssalladen, den skymtar lite här ovanför bara :)
 
 
 
Jag som i vanliga fall helst vill att typ allt ska gå i vitt och rosa tycker att det är jättekul att tänka rött rött rött till jul. Det blir en sån helt annan karaktär på rummet då.
 
 
Vi åt tills vi snudd på storknade. En viss tvååring åt cirka 18 prinskorvar och provsmakade både rökt lax och leverpastej och rödbetssallad, allt var gott förutom rödbetssalladen, han brås på far sin. 
 
 
Och han lekte bara lite med maten :)
 
 
Sen hade han konsert för oss. Hans repertoar består nu av både Bä bä vita lamm och I ett hus vid skogens slut. 
 
 
Efter maten var Björnungen så trött så trött så då fick vi skynda oss med paketöppning. Dock fattade han inte riktigt grejen med att alla skulle få paket, så han tjuvöppnade de flesta litegrann.
 
 
När Björn somnat åt vi glass och pepparkakor tills vi storknade ännu mer. En riktigt fin första julafton. 
 
 
 
Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
 

Kommentera inlägget här :