Hej vecka 27!

 
 
Igår gick vi in i vecka 27, härliga tider!
 
Så här säger 1177 om veckan:
........................................

Barnets utveckling

Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu mellan naveln och revbensbågen.

Fostret väger knappt ett kilo, och kan vara omkring 37 centimeter långt. Vissa barn kommer att födas med mycket och långt hår, medan andra inte har något hår alls när de föds.

Det finns ännu gott om plats för fostret att röra sig på. Många foster är mer vakna på kvällen, då kan det sparka mer i magen. När fostret rör sig tränar det upp sin fysik för att bli starkare i kroppen.

Många barn skulle överleva nu om de skulle födas för tidigt. Tarmarna har mognat och skulle klara av att ta emot modersmjölk. Men fortfarande är barnet skört och skulle behöva mycket vård för att kunna överleva utanför livmodern. Varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad för barnets mognad. Lungorna har utvecklats mycket, men lungblåsorna behöver ännu mer tid för att utvecklas fullt ut.

................................

Jag hade några bättre dagar nu i slutet av vecka 26 men igår var jag i Örebro hela eftermiddagen, läkartid och sedan ett litet besök på jobbet, och då kommer förstås bakslaget. Idag har jag legat i soffan i stort sett hela dagen och mått så fruktansvärt illa. Erik var tvungen att åka iväg några timmar så Björn och jag fick hänga hos min gulliga mormor, hon och Björn satt vid köksbordet och ritade och läste ur morfars gamla "Vill du läsa" och jag låg på hennes soffa istället. Det var så härligt att höra dem, jag är så glad att det finns så många generationer runt Björn, det är verkligen en ynnest.

Mitt blodtryck har dessutom varit stabilt nu i en vecka och jag försöker verkligen intala mig när jag mår som mest illa att det ändå är det som är det viktigaste. Illamåendet kan jag ta även om det är skit i stunden, för det påverkar inte Lillstrumpan. 

Men nu har Erik försett mig med lite popcorn som jag ska försöka få i mig, och det är Jul med Ernst på tv:n. Inte dumt alls. Det missar ni väl inte???

Hoppas att det snart kommer att se ut så här igen!

Följ gärna bloggen på
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentera inlägget här :