Adventskalendern

 
 
Det blev en adventskalender i alla fall! Jag insåg här i onsdags att jag ju hade alla saker hemma som behövdes, pixiböckerna hade jag köpt redan i oktober och fönstret och hönsnätet fanns kvar från förra året (!) eftersom jag inte orkade få klart någon adventskalender då, så då kändes det lite för snopet att skjuta upp det hela ett år till. 
 
Jag tillhör egentligen också dem som tycker att det gått lite troll i det här med adventskalendrar. Antingen ska du köpa presentkalendern för många många hundra kronor eller så ska du göra den finaste tänkbara pyssligaste hemmakalendern som du lagt fyra arbetsveckor och minst lika många hundra kronor på som den färdigköpta. Men samtidigt så ÄLSKAR jag ju att pyssla, så jag har alltid tänkt att jag ska göra fina små adventskalendrar till mina barn. Jag fick en broderisats av pappa här i höstas med en fantastiskt fin adventskalender med tomtar men det har inte riktigt funnits ork att brodera den, så då körde jag på förra årets idé istället.
 
 
 
Att fixa med hönsnätet hjälpte Erik mig med, och det tog oss kanske tjugo minuter. Jag använde mig av en gammal spegel där ramen ser ut som ett fönster. Spegeln har sedan länge gått sönder men jag tyckte att ramen var så fin så jag sparade den. Hönsnätet satte vi fast med häftpistol och knipsade bort det överblivna med en avbitartång. 
 
 
 
Pixiböckerna köpte jag på loppis för en krona styck och de tog inte lång tid att slå in, en halvtimme kanske. Sen tejpade jag bara fast lite snöre i dem och knöt fast dem i hönsnätet. jag brydde mig inte om att märka upp dem med nummer, förutom nummer 24 som innehåller en julbok och som fick en liten stjärna, utan han får helt enkelt välja ett paket per dag. 
 
 
När Björn kom ner igår morse berättade jag att tomten varit här under natten och lämnat några paket, det var garanterat spännande :)
 
 
 
Nu ska vi gå ett litet varv på julmarknaden här i Nora. Så perfekt att bo mitt i stan när man inte orkar gå så långt. 
 
PS. Kom ihåg att det går bra att beställa pannband igen till och med imorgon, läs mer om hur du gör här
 
Hoppas att ni har en riktigt fin lördag!
 
Följ gärna bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter
 
Och du, om du tycker att ett inlägg är bra eller trevligt eller roligt eller så får du hemskt gärna trycka på det lilla hjärtat längst ned. Jag ser inte vem som har tryckt eller så men det är alltid kul att se vilka inlägg ni tycker om att läsa!
 

Kommentera inlägget här :