Grillade kycklingburgare med halloumi, avokado och tzatziki

 
Vilket helt fantastiskt väder det blev framåt kvällen idag, om än lite blåsigt. Vi passade på att grilla och det blev så gott så jag tänkte att jag skulle dela med mig. Erik och Björn grillade kyckling och jag slängde ihop en tzatziki och stekte lite halloumi, busenkelt.
 
 
Batman höll ställningarna vid grillen.
 
 
 
 
Grillad kyckling:
  • Dela kycklingfiléer på hälften längs långsidan (så de blir tunnare)
  • Salta och peppra dem
  • Lägg dem i marinad några timmar innan du ska grilla - vi använde färdig marinad för kyckling och la dessutom ned en rödlök och två vitlöksklyftor i marinaden + lite honung och lite olja
  • Grilla!
 
 
Tzatziki:
  • Jag gjorde en latmansversion av tzatziki, går jättefort och blir riktigt gott om än inte precis som det ska vara :)
  • Skala och hacka ca en halv gurka i små bitar
  • Blanda den med 500 g turkisk yoghurt
  • Pressa i en vitlöksklyfta
  • Blanda gärna i lite olivolja och krydda med citronpeppar
 
 
Äkta cypriotisk halloumi direktimporterad av min moster. Så himla god är den!!
 
Jag skar halloumin i riktigt tunna skivor, i vanliga fall tycker jag att det är gott att ha tjocka skivor men till burgare är det bättre med tunna, mer lättätet så :) Och så tunt skivad avokado också.
 
 
 
Sen rostade vi bröden en liten stund i ugnen och sen bara att lägga ihop. Jätteenkelt och jättegott!!
 
 
 

Kommentarer :

#1: Vanessa andersson

Åhh så gott :D

Svar: Ja det blev det verkligen! :)
Alexandra

skriven

Kommentera inlägget här :