Mördande sommarjobb

 
Jag ska sommarjobba i år! För första gången på evigheter. Blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att guida lite här i Nora och det passar ju väldigt bra eftersom Erik ändå har sommarlov. Jag guidade under många år här tidigare, men nu är det länge sedan så det ska bli himla roligt! Jag ska gå Deckarvandringar, läs mer om dem här på Nora turistbyrås hemsida. Deckarförfattarinnan Maria Lang kom från Nora, och staden Skoga som hon skriver om i sina deckare är egentligen Nora. Därför är det förstås extra kul att komma hit om man har läst böckerna eftersom man kan få se platserna på riktigt. 
 
 
 
 
2013 kom en serie filmatiseringar ut av några av hennes böcker, med bland annat Ola Rapace, Tuva Novotny och Linus Wahlgren i rollerna. För oss norabor är det förstås roligt att se dem eftersom mycket av exteriören spelades in här i stan. I och med filmerna har även guidningen ändrats en del sedan jag jobbade med den senast, så nu har jag börjat titta på filmerna igen för att uppdatera mig lite, trevlig förmiddagssysselsättning!
 
 
Det gula huset inhyser blomsterhandeln där Anneli Hammar går in i boken/filmen Kung Liljekonvalje av dungen och sedan försvinner spårlöst. Känns huset bekant? Kan vara så att jag bor där ja :)

Kommentera inlägget här :