Recept: Godaste saffransbullarna med vanilj

 
 
Kom på att jag ju lovade förut att jag skulle dela med mig av receptet på de fantastiskt goda saffransbullarna med vanilj som jag har bakat de senaste åren. Alltså de är sjukt goda. Det är inte vanliga lussekatter utan mer som en blandning av vanliga bullar och lussebullar, saftiga och ljuvliga. Haha, stackars mig som var tvungen att ta fram en ur frysen nu för att kunna ta kort. Stackars stackars mig...
 
 
Det är samma recept som jag använde senast när jag bakade kanelbullar men som jag då bytte ut saffranet mot kanel och kardemumma. Receptet kommer från Ica och du hittar det här. När jag bakar saffransbullarna följer jag receptet förutom att jag ringlar över lite ljus sirap när jag har kavlat ut degen, då blir de nästan lite knäckiga. 
 
I övrigt gör vi inte mycket här hemma idag. Nobelstudion står på i bakgrunden i väntan på att middagen ska börja, och vi har mest hängt inomhus. Tog en liten tur på stan för att handla och lägga på ett brev men oj så det stormar ute! Jag hörde på radion att det är samma temperatur idag som det var 1 juni. Ur led är tiden. 
 
 
 
Björn har för övrigt kommit på att brödrosten är en hund. Inte helt lyckat för brödrosten kanske men han är så himla gullig så han får hålla på :)
 

Kommentera inlägget här :