Fotogenlampan

Här i Nora har vi något så unikt som en mässingssmed. Han heter Lennart Andersson och håller till i Kvarteret Bryggeriet där han har sin verkstad och även försäljning. Alltid när jag går in där drabbas jag av känslan att jag vill köpa allt. Jag skulle bara vilja säga "En av varje sort tack", som ett barn i en godisaffär, för att det finns så mycket fint. Speciellt såhär till jul, mässing och jul passar så bra ihop tycker jag. 
 
När jag besökte affären till ljusstråk i september hade han en fotogenlampa som jag inte hade sett tidigare. Helt gudomligt vacker med själva lampdelen från Karlskrona Lampfabrik och så hade han gjort foten. Jag har inte kunnat släppa tanken på den där perfekta fotogenlampan, men den ligger ju inte direkt i prisklass att spontanköpa för en ickearbetade småbarnsförälder. Men tänk, jag har tydligen varit snäll i år, för tomten kom med den på julafton. Jag fick den från mamma och pappa, och mamma hade visst köpt den redan när vi tittade på den i höstas, så himla gulligt. 
 
 
 
Visst är den helt fantastisk! Björn och jag har suttit och beundrat den nu ikväll. Lennart Andersson har en hemsida där det finns fler bilder på hans alster, du hittar den här.
 
 
 
Björn har förresten kommit på en ny lek - att stoppa ner klossar i julgransfoten :)
 
 
 
 
Men nu sover Björn så Erik och jag ska passa på att titta klart på Maleficent. Vi började se den igår men då ville Björn inte somna förrän efter elva så jag orkade bara titta en liten stund. En perfekt jullovsfilm. Hoppas ni har en mysig kväll!
 
Följ bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentera inlägget här :