Barnuppfostran

Hej bloggen!

En sak jag har tänkt lite på är det här med att vara två personer som uppfostrar ett litet barn. Det är ju väldans bra på många sätt och vis. 
 
Mm. 
 
Väldans bra. 
 
Lite förvirrande ibland också. Och frustrerande. När en kanske inte alltid har samma uppfattning om vad som är kul/bra/nödvändigt att lära en ettåring. 
 
Häromveckan hängde jag och moster Vickan och Björn när Björn plötsligt spärrar upp ögonen och börjar hyperventilera genom näsan. Upprepade gånger. Vad är det för fel? Har han ont? Håller han på att bli galen? Kvävs han? Det konstiga beteendet fortsätter till och från under dagen och jag börjar bli riktigt orolig. Erik kommer hem. Jag rådgör med honom. Ska vi ringa BVC? Varpå Erik börjar flåsa på samma sätt genom näsan. "Närå, bara jag som lärt honom hur en gör när en snyter sig..." 
 
Tack tack. 
 
Eller som att en av de första sakerna Björn lärt sig om bordsskick är att efter han druckit vatten ställer han ifrån sig flaskan med en skräll och stönar fram ett "Aaaaarrrggghhh". 
 
Inte heller jag som lärt honom nej. 
 
Eller scenariot vi sitter vid matbordet varpå Björn plötsligt tar tag i min hand och börjar dunka den skithårt i bordet. Vad sjutton gör han nu, utbrister jag. Ja det där har vi övat på, kontrar Erik...
 
Eller den nya grejen som har hänt nu i veckan. Vi sitter i godan ro vid matbordet när Björn slänger huvudet bakåt, gapar så stort han kan och kniper ihop ögonen. Det ser ut som konstiga konstiga spasmer. Givetvis upprepas beteendet flera gånger och det går inte riktigt att se om han mår ok eller lider. Vid det här laget har jag dock lärt mig att inte drabbas av panik först, utan börja med att fundera på vad de kan ha övat på för något den här gången. Att blinka, givetvis, visar det sig senare när Erik kommer hem. Och på ettåringsvis kan en tydligen inte blinka utan att gapa. Och slänga huvudet vilt bakåt. Inga konstigheter. 
 
Jag ser med spänning (fasa?) fram emot Eriks kommande föräldraledighet och alla bra partytricks som ska läras ut i vår. 
 
Mina två filurer. 
 
Följ bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentera inlägget här :