Andra advent

 
 
I söndags fick vi tända det andra ljuset i adventsljusstaken. Vi har haft huset fullt av folk hela helgen. I lördags var delar av vår teaterförening här på glöggmys, en tradition vi har haft i många år, och så har vi haft Björns gudföräldrar, vår lilla extrafamilj, boende hos oss hela helgen och firat en lite för tidig jul. De bor så långt bort i fjärran land (okej, Norge, men det känns evighetslångt bort...) och vi kommer inte hinna träffas mer innan jul så då fick det bli nu istället. 
 
Jag tycker så mycket om att ha huset fullt med folk. Är nog mycket därför jag drömmer om att få bo i ett stort hus med många rum, så att släkten och vännerna får rum. Jag vet att det kanske egentligen inte är så jag skulle vilja bo för jämnan, men alltid runt storhelger så tänker jag mig att vi skulle bo i nån sorts herrgård, som i gamla filmer, med massa rum som är iordningställda som gästrum. Jag gillar tanken på att ens hus alltid är förberett för besök. 
 
 
I helgen åt jag också min första smörgås med julskinka på för den här säsongen. Å så gott. Det är nu det är som allra godast tycker jag. Och de där sena kvällarna innan jul då klappar ska slås in och granen ska kläs. När julafton kommer har jag nästan hunnit tröttna lite. 
 
 
Björn har förresten hittat nya användningsområden till sin lära gå-vagn. Han kan ju gå nu så då får en väl leka med den på andra sätt :)
 
Följ bloggen på:
Facebook: Mammaglitter
Instagram: @mammaglitter

Kommentera inlägget här :